Svjetski ekonomski forum preuzele kripto kompanije koje promovišu brzo usvajanje

Uprkos tome što kripto tržište prolazi kroz jako turbulentan period, entuzijasti digitalnih sredstava dominiraju svjetskim ekonomskim forumom 2022, koji se održava u Davosu, koji okuplja globalne političke i biznis lidere.

Izvršni direktori kompanija za kriptovalute koji posjećuju ovaj događaj, preuzeli su podijum u Davosu promovišući usvajanje digitalnih sredstava.

U skladu sa ovim, različite aktivnosti, uključujući besplatn Bitcoin pizza štand i „Liquidity lounge,“ su među poslasticama koje se nude prisutnima na ovom događaju.

Nekoliko blockchain kompanija kao što je Securrency, predvode kripto agendu. Prema izvršnom direktoru ove kompanije, Dan Doney-u, prisustvovanje ovogodišnjim sjednicama ima za cilj da uspostavi vezu i povezanost, kao i da naglasi prevazilaženje jaza između novih tehnologija i tradicionalnih finansija.

Securrency je postavio panel sa planom za kriptovalute izvan bezbjednosnog kordona, ispred glavnog centra za konferencije.

Stan Stanlaker, izvršni direktor za strategiju u kompaniji Hub Culture, izjavio je da je 50% izloga u Davosu privuklo kripto i blockchain entuzijaste.

Uprokos tome što većina kripto entuzijasta zauzima margine ovog događaja, uticaj blokchaina na različite globalne sektore će imati glavnu diskusiju.

Na primjer, od lidera u kripto industriji kao što je osnivač kompanije Sky Bridge Capital (Anthony Scaramucci), se očekuje da predstavi ciljeve održivosti životne sredine Bitcoina. Ovaj događaj će se uglavnom fokusirati na kontroverze o karbonskom zagađenju Bitcoina.

Nakon toga slijedi WEF, koji treba da održi 5. godišnji blockchain central događaj u Davosu. Dodatno, događaj će privući lidere iz blockchain okruženja i vlade, da diskutuju o budućnosti decentralizovanih tehnologija.

Volatilnost kripto tržišta

Fokus na digitalna sredstva na događajuma u Davosu, dolazi u momentu kada kripto tržište prolazi kroz period velike volatilnosti, te je nekoliko kripto eksperata izjavilo da je kripto ušao u još jednu sezonu kripto zime.

Tokom diskusije, IMF je upozorio da se svijet suočava sa velikim finansijskim izazovom nakon drugog svjetskog rata. Posljedično, autor lične finansijske njige „Rich Dad, Poor Dad“ Robert Kiyosaki, je na tviteru objavio da treba ulagati u zlato i Bitcoin tokom ove neizvjesnosti.

Osnivač kompanije Delta Blockchain, Kavita Gupta, vjeruje da trenutna korekcija kripto tržišta dobrodošla tokom „kripto zime“. Prema njenoj izjavi, tržište treba da se pripremi za 12 mjeseci Bitcoin korekcije cijene.

Debata o regulacijama se takođe pojavila u svjetlu TerraUSD pada, u kom su investitori izgubili bilione dolara.

Trenutno se Bitcoin bori da održi nivo cijene izad 30 hiljada dolara. U vrijeme pisanja ovog teksta cijena Bitcoina iznosi 30,346 hiljada dolara.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.