texas kriptovalute

Teksas prati El Salvador? Anketa pokazuje da 37% stanovnika želi kripto

Dva zakona koja se odnose na kriptovalute nedavno su stupila na snagu u ovoj državi, a mnoga preduzeća već prihvataju digitalna plaćanja.

Nova anketa Newsweeka sugeriše da bi čak 10,8 miliona Teksašana moglo podržati zakone koji kriptovalute čine legalnim na sledećim izborima. Prema izvještaju od 20. septembra, anketa Newsweeka u kojoj je anketirano više od 9.700 birača sa pravom glasa u deset američkih država pokazala je da bi 37% stanovnika Teksasa glasalo da kriptovaluta postane legalna, dok je 42% reklo da bi podržali kripto -prijateljsko zakonodavstvo slično onom u Vajomingu. Sa populacijom od otprilike 29 miliona ljudi iz 2021. godine, Teksas bi mogao imati više od 10 miliona stanovnika koji podržavaju usvajanje kriptovaluta.

Rezultati ankete, koju je sprovela britanska kompanija Redfield & Wilton Strategies između 20. i 24. avgusta, došli su prije nego što su u Teksasu stupila na snagu dva zakona o kriptovaluti. Prijedlozi zakona 1576 i 4474, uspostavljaju radnu grupu za blockchain i mijenjaju jedinstveni trgovački zakon države kako bi priznali kriptovalute u skladu sa pravom o trgovini.

Patrick Boot, saradnik u Hunton Andrews Kurth, rekao je za Cointelegraph da tekst iz prijedloga zakona 4474 sažeto ukazuje na tri specifične stvari.

„On definiše virtuelnu valutu, istovremeno utvrđujući kako pokazati kontrolu nad virtuelnom valutom ili kako biti kvalifikovani kupac. Konačno, pokazuje kako usavršiti interes za što boljom bezbjednosti, što je nevjerovatno korisno za poslovanje sa virtuelnim valutama. ”

texas i el salvador

Iako Teksas takođe pomalo  postaje žarište za kompanije koje se bave kripto rudarenjem, s obzirom na državne izvore obnovljive energije i slabo regulisanu električnu mrežu, ne prihvataju sva maloprodajna preduzeća Bitcoin (BTC) kao sredstvo plaćanja. U junu je veliki lanac supermarketa H-E-B najavio da će postaviti kripto bankomate iz Coin Cloud-a, ali određen broj stanovnika oklijeva kada su u pitanju veći pomaci.

„Ne dopada mi se zamisao da bilo koja nefizička valuta bude jedina valuta“, rekli su Tekan i Redditor LordPimpernel. „Shvatam da je u toku pokretanje uklanjanja gotovine, uglavnom u svrhu praćenja i oporezivanja. Previše sam iskusan “gusar” da bih se složio sa tim. ”

Cointelegraph je nedavno izvjestio da je Kalifornija jedna od „naj kripto spremnijih“ američkih država. Međutim, Teksas je i dalje bio treći iza Nju Džersija po svojim kripto bankomatima, otprilike 2.396 komada, prema Cripto Headu-kao i prijedlozima zakona za usvajanje kripta.

„Ako stranka želi da privuče birače koji su zainteresovani za kripto trebalo bi da djeluje brzo – ne samo da pobijedi drugu stranu, već i da preduhitri zakonodavstvo koje bi se teško moglo poništiti ovaj zakon ukoliko se donese“, rekla je šef Redfield & Wilton, Louisa Idel.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.