Telegram uvodi kripto plaćanja preko chat-a

Slanje kriptovaluta uskoro dolazi porukom, putem nove mogućnosti Telegrama.

Aplikacija za slanje poruka sada uvodi kripto plaćanja preko The Open Network (TON) protokola, njihvog zvaničnog bot-a za novčanik.

Na tviter postu u srijedu, ova aplikacija za slanje poruka je objavila da će omogućiti slanje i primanje kripta pomoću TON Tokena.

Ovo je još jedna inovacija Telegrama jer je prva ikada aplikacija za poruke koja će omogućiti brze, bezbijedne i jednostavne kripto uplate.

TON uvodi još jedan bot, koji će omogućiti milionima korisnika da jednostavno pošalju i prime kriptovalute preko chata. Najbolje od svega je to što su transakcije besplatne. Da, možete poslati i primiti kriptovalute sa nula provizije za transakciju a sve to za vrijeme chatovanja.

TON novčanik

Da bikoristili ovu mogućnost, korisnici će morati da preuzmu Telegramov wallet bot. Kada to učine, moći će da kupe kripto koristeći svoje bankovne kartice a onda će moći da prebace kripto, ili da razmjene kripto sa drugim korisnicima.

Uz TON, kripto plaćanja su skoro momentalna. Korisnici neće morati da unose dugačku adresu novčanika i da čekaju potvrdu. Korisnici će jednostavno moći da pošalju TON ili BTC drugim korisnicima, jednostvanim pritiskanjem ikonice novčanika, koja će se nalaziti u Telegram aplikaciji.

Telegram je bio kripto partner još od svog početka. Sada, otkrivaju novu mogućnost koja dozvoljava brže, jednostavnije i pouzdanije slanje i primanje kripto uplata kroz njihovu aplikaciju.

Telegram i TON koin saga

TON koristi mehnizam dokaza o udjelu (PoS) i uspostavljen je 2017. godine, za instantna plaćanja.

Telegram i TON su imali pad u maju 2020. godine zbog zakonskih problema sa američkom komisijom za hartije od vrijednosti (SEC).

SEC je optužio Telegram za prodaju neregistrovanih hartija od vrijednosti, u svojoj inicijalnoj ponudi tokena (ICO). Agencija je podnijela žalbu nakon što je Telegram uspio da sakupi 1,7 milijardi dolara, od privatne prodaje pomenutog tokena.

Da stvar bude gora, sudija iz Nju Jorka je odlučio da ne dozvoli kompaniji da dostavi Gram tokene stranim investitorima ili onima koji nisu u Americi.

Zbog ovoga, TON je odlučio da povjeri TON tokene TON fondaciji.

Pojednostavljivanje kripto plaćanja

Cilj Telegrama je da pojednostavi transakcije kriptovaluta, da bi ubrzao masovno usvajanje širom svijeta.

Plaćanja pomoću Telegram aplikacije i TON tokena su brzo postala važna vijest, čineći prekogranična plaćanja jeftinijim i bržim.

Ovdje je cilj da se kripto plaćanja pretvore u životnu svakodnevnicu. Ovo je sigurno veliki plus za korisnike Telegrama.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.