luna

Terra-ina ponuda od 139 miliona dolara za DeFi projekte

Terra bi obezbijedila preko 139 miliona dolara u UST i LUNA za nekoliko vodećih DeFi projekata na Ethereumu, Solani i Polygonu za najmanje sljedećih šest mjeseci.

Decentralizovani emitent stabilnih coin-a Terra izdao je ambiciozan prijedlog za proširenje interchain implementacije svog UST stabilcoina na pet projekata na Ethereumu, Polygonu i Solani.

Terra-in istraživački post od 6. januara pruža detalje o tome kako bi se 139 miliona dolara UST-a i njegovog izvornog stabilcoina LUNA koristilo i na kojim platformama bi se usvojio prijedlog.

Terra je blockchain koji isporučuje algoritamske stabilne coin-e, a LUNA ima tržišnu kapitalizaciju (28,5 milijardi dolara).

Za svaku predloženu implementaciju, Terra bi deponovala UST u različitim iznosima od 250.000 do 50 miliona dolara kako bi povećala stabilnost svakog od novih partnerskih projekata. Glavni cilj je „donijeti sjajne UST slučajeve korištenja u Ethereum DeFi-u“. Glasanje za učesnike iz uprave da odobre prijedlog bit će održano naknadno.
Osnivač Terre Do Kwon jasno je stavio do znanja u tvitu od 21. decembra da želi da UST bude dominantni stabilcoin na kripto tržištu. Distribucija ima za cilj pomoći Terri da ubrza svoje napore u povećanju svoje tržišne kapitalizacije. Trenutno samo stabilni coini BUSD (14 milijardi dolara), USDC (43 milijarde dolara) i USDT (78 milijardi dolara) imaju veću tržišnu kapitalizaciju od UST (10,3 milijarde dolara).

Provajder DeFi likvidnosti i market mejker Tokemak na Ethereumu će dobiti depozit od 50 miliona dolara u UST na najmanje šest mjeseci ako prijedlog prođe.

Platforma za bespomoćno pozajmljivanje i zaduživanje Rari Fuse bi dobila 20 miliona dolara UST za šest mjeseci. Sredstva bi bila deponovana u tri pula na Fuseu kako bi se pomoglo UST-u da postane „najjeftinije stabilno za posuđivanje“ na Fuseu.

Agregator prinosa Convex Finance na Ethereumu bi dobio 18 miliona dolara za 6 mjeseci. Terra bi ubrizgala veće LUNA poticaje za pružaoce likvidnosti u nekoliko pulova širom platforme koji koriste UST. Convex je jedan od najvećih DeFi agregatora prinosa s tržišnom kapitalizacijom od 1,9 milijardi dolara.

Protokol decentralizovane rezervne valute OlympusDAO (OHM) je već u partnerstvu sa Terrom, i objaviće gOHM, umotanu verziju OHM-a, na Terri. Prijedlog za Olympus uključuje obavezu od 1,425 miliona dolara za njegovu blagajnu od 694 miliona dolara kroz 1 milion dolara u UST obveznicama koje će ostati u trezoru “zauvijek” i 425,000 dolara u LUNA poticajima na 3 mjeseca.
InvictusDAO (IN) je fork OlympusDAO na Solana mreži. Terra bi povećala svoju ekspanziju na Solanu doprinoseći 250.000 dolara u UST za stvaranje IN/UST obveznica. Frax Finance (FRAX) će odgovarati Terrinom doprinosu obveznicama sa 250.000 dolara u FRAX-u prema AMA od 6. januara.

USDC i USDT, dva najveća stabilna coina po tržišnoj kapitalizaciji, trenutno su glavni fondovi projekta u trezoru od 71 milion dolara. IN tim je djelovao optimistično po pitanju partnerstva sa Terrom i rekao je u AMA: „Holding UST pomaže u rješavanju strukturnih problema trezora jer ne želimo povećati naše USDC i USDT holdinge jer dolazi s centralizovanim rizikom. UST pomaže u povećanju trezora i količine obveznica koje možemo prodati.”

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.