Tether eliminisao komercijalne papire iz svojih rezervi

Izdavač stabilnih novčića, Tether, je izbacio komercijalne papire iz svojih rezervi i navode da su povećali svoju direktnu izloženost obveznicama Sjedinjenih Država, za preko 10 biliona u proteklom kvartalu.

Ovim potezom su eliminisali 30 biliona komercijalnih papira bez ikakvih gubitaka, objavili su iz ove kompanije u nekoliko tvitova.

„Ovo je dokaz naše posvećenosti u podržavanju naših tokena sa najbezbjednijim rezervama dostupnim na tržištu.“

Tether već mjesecima objavljuje kako planira da poboljša kvalitet svojih rezervi, djelomično i na način da smanji količinu komercijalnih papira koje posjeduje. Thether tvdi da su njegovi tokeni vezani za američki dolar u odnosu jedan naprema jedan i da su podržani od strane rezervi ove kompanije.

Ovaj potez dolazi nekoliko mjeseci nakon Terra krize koja se dogodila u maju 2022. godine, kada se algoritamski novčić ove kompanije urušio.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.