Tether objavio da prebacuje 1 bilion dolara sa Solane na Ethereum

Tether, izdavač stabilnog novčića USDT, objavio da vrši prebacivanje 1 biliona dolara sa Solane na Ethereum chain.

Ova zamjena chain-a će smanjiti ponudu USDT-a na Solana blockchainu, ali su iz ove kompanije objavili da se ukupna ponuda ovog stabilnog novčića neće mijenjati.

Skoro je Binance berza suspendovala depozitovanje USDT i USDC stabilnih novčića sa Solane, ali su ubrzo povukli suspenziju. Ovo obavještenje je došlo ubrzo nakon što je rivalska berza OKX delistovala USDT i USDC na Solana blockchainu i zaustavila depozitovanje kao i povlačenje sredstava u navedenim tokenima na Solani.

Iz Solana fondacije su odbili da komentarišu ova događanja.

„Velika uključenost Alameda kompanije u razvoj Solane ne utiče na postojeću dinamiku funkcionisanja USDT-a, kao ni njegovog izdavanja,“ objavio je Tether u postu, pozivajući se na Alamedinu sestrinsku kompaniju FTX, koja je prošle sedmice podnijela zahtjev za zaštitu od bankrota.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.