Tether pomogao Binance berzi da prebaci 3 biliona USDT-a sa Tron-a na Ethereum

Tether je objavio da pomaže kripto berzi Binance sa „chain swap-om,“ koji uključuje konvertovanje 3 biliona USDT stabilnih novčića sa Tron mreže na Ethereum.

„Za nekoliko minuta, Tether će koordinisati sa Binance berzom zamjenu chain-a, prebacivanje sa Trona na Ethereum ERC20, 3 biliona USDT-a. Ukupna količina Tethera tokom ovog procesa se neće promijeniti,“ objavili su iz Tethera.

USDT se izdaje kao token na Ethereumu, Tronu i drugim blockchain mrežama i koristi ze za omogućavanje trejding operacija na kripto berzama kao što je Binance.

Rebalans rezervi

Paolo Ardoino je izjavio da je ova transakcija dio napora Binance berze u rebalansiranju USDT rezervi. Binance će poslati 3 biliona dolara USDT-a sa njihovog Tron novčanika na Tether-ovu trezor Tron adresu. Nakon ovoga, Tether će poslati nazad istu količinu USDT-a sa Ethereum (ERC20) hladnog novčanika.

„Čini se da Binance ima većinu USDT-a na Tron hladnim novčanicima i vjerovatno hoće da rebalansira svoj hladni novčanik, prebacujući dio svojih rezervi u USDT na Ethereumu,“ izjavio je Ardoino.

Ovo prebacivanje se dešava u vrijeme kada korisnici povlače ogromne količine sredstava sa Binance berze. Od juče, Binance berza je doživjela odliv u iznosu od preko 2 biliona dolara, u raznim kripto sredstvima, procjenio je Simon Cousaert, direktor podataka kompanije The Block.

Jutros je berza Binance privremeno zabranila povlačenje stabilnog novčića USDC, zbog nedovoljnih rezervi USDC-a na ovoj platformi, izjavio je izvršni direktor Binance berze Changpeng Zhao.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.