Top developer napušta Ripple

Matt Hamilton, direktor operacija za developere, napustio je kompaniju, sudeći prema njegovom skorijem blog postu.

Hamilton kaže da je 2021. bila “teška godina” za njega lično, zbog mentalnih problema koje proživljava njegova supruga.

Prestao je da radi da bi se fokusirao na porodicu, nakon što je shvatio da “rasut na nekoliko strana.”

Hamilton, koji je prethodno radio za tehnološke gigante kao što je IBM i HP, pridružio se Ripple-u prošlog januara, da bi radio na proširivanju XRP ekosistema.

Tokom njegovog kratkoročnog boravka u kompaniji, doprinio je pokretanju XRP ledger program odobravanja, hostovao je RippleDev kanale na Twitchu i Discordu, a organizovao je i XRP hakatone. Takođe je bio govornik na raznim tehnološkim konferencijama i drugim događajima.

Ovaj iskusni developer kaže da je zahvalan Ripplu, za podršku koju su mu pružili “na ličnom ali i na profesionalnom nivou.”

Uprkos odustajanju od posla, Hamilton kaže da će ostati aktivan član XRP zajednice.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.