Transakcije kitova naglo skočile jer je sa berzi otišlo 1,046,164,730 dolara u Bitcoinu za samo 24 sata

Bitcoin kitovi prebacili preko bilion dolara u Bitcoinu sa kripto berzi, u protekla 24 sata.

Prema podacima kompanije Santiment, investitori sa dubokim džepom su pravili preko 4 hiljade transakcija dnevno protekle sedmice, svaki preko milion dolara, dok je početkom aprila bilo oko 2,300 transakcija dnevno.

„Bitcoin trenutno ima konstantno snabdijevanje od 4,000 transakcija kitova, koje prelaze milion dolara od ponedeljka do petka, sa blagim usporavanjem preko vikenda.”

Prema Santimentu, veliki skokovi u aktivnosti bi mogli značiti da je vodeće digitalno sredstvo spremno da se oporavi od gubitaka u aprilu, nakon što je cijena skočila na nivo koji nije viđen od kraja 2021. godine.

„Veliko povećanje u transakcijama je ono što tražimo, jer nagovještava skok cijene nakon aprilskog pada.“

Ova analitička kompanija kaže da je nevjerovatnih 25,878 Bitcoin, u vrijednosti od 1,05 biliona dolara, napustilo platforme kripto berzi prošlog dana, ovo predstavlja najveću razliku između dolaska i odlaska koji je viđen u proteklih pet sedmica.

Santiment takođe primjećuje da bi ovi veliki odlivi mogli značiti da je skok cijene na pomolu, za najjače kripto sredstvo.

„Istorijski, odlazak velikih količina Bitcoina sa berzi je vodio ka povećanju cijene, pod uslovom da se šablon zadrži nekoliko dana.“

Bitcoin se razmjenjuje po cijeni od oko 40,200 dolara, u vrijeme pisanja ovog teksta, što predstavlja 16% nižu vrijednost u odnosu na tridesetodnevni vrh od 47,938 dolara.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.