Trejder koji je predvidio najnižu cijenu Bitcoina u 2022. godini predviđa novi rast cijene

Kripto strateg koji je sa velikom preciznošću pogodio najnižu cijenu Bitocina za 2022. godinu, vjeruje da je kralj kriptovaluta sada u ranoj fazi novog bull tržišta.

Analitičar sa pseudonimom DonAlt je rekao svojim Tviter pratiocima da mnogo trejdera još uvijek vjeruje da je Bitcoin i dalje u silaznoj putanji, čak i nakon što je Bitcoin probio višemjesečni šablon nižih cijena.

„Sve što vidim je nevjerica. Nisam siguran da li je moja nevjerica da kripto ide ka nuli ili je to nevjerica idiota koji misle da je prodavanje tokom bankarske krize, nakon devet mjeseci pada cijene, zapravo dobra ideja.“

Popularni kripto trejder prikazuje negativne stope uplata na raznim kripto berzama, što je indikacija da se trejderi i dalje klade da će cijena Bitcoina pasti, te u isto vrijeme podržava svoju tezu da je na pomolu reli nevjerice.

Reli nevjerice se tradicionalno događa na početku bull tržišta, kada trejderi koji su prethodno uslovljeni bear tržištem, još uvijek očekuju da će cijena padati bez obzira na snagu sredstva.

DonAlt je takođe nacrtao i najlošiji scenario cijene Bitcoina ali i nakon ltoga, cijena Bitcoina nastavlja da raste.

Prema DonAlt-u, ovaj rast cijene, odnosno probijanje devetomjesečne silazne putanje, bi zapravo moglo značiti da kralj kriptovaluta, potencijalno, može dostići i cijenu od 100 hiljada dolara.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.