Trenutno se pravi preko 500 projekata na Cardano blockchainu, dok njegov ekosistem nastavlja da raste

U septembru 2021. godine, mreža Cardano (ADA) je doživjela bitnu nadogradnju, koja je uključila implementaciju mogućnosti za pametne ugovore, što je omogućilo ovoj mreži da raste i da radi brže, nego što je to ranije mogla.

U proteklih nekoliko mjeseci, veliki broj značajnih dostignuća je ostvaren na ovoj mreži, jer je nadgradnja ovog blockchaina povećala njegovu upotrebu.

Uistinu, Cardano ekosistem nastavlja sa rastom i trenutno se 517 projekata pravi na njemu, uključujući i NFT kolekcije, DeFi pozajmljivanja kao i nove novčanike, prema LinkedIn postu Tim Harrisona, direktora za marketing i komunikacije u kompaniji Input Output Global, koja je stvaralac Cardana.

“Cardano ekosistem nastavlja da raste, sa preko 500 projekata #BuildingOnCardano – od NFT kolekcija do DeFi pozajmljivanja i novih novčanika. Veliko poštovanje za IOG tim, koji nastavlja da vodi platformu naprijed.”

Finbold je skoro objavio da je broj NFT-ova napravljenih na Cardano blockchainu prešao cifru od 800 hiljada.

Cardano mreža nastavlja da se skalira i da se razvija

Od kraja januara 2022. godine, Cardano je prigrlio više od 1000 pametnih ugovora i preko 3 miliona ADA novčanika.

Međutim, uprkos konstantnom rastu ADA ekosistema, Cardano je formirao sedmu za redom mjesečnu crvenu svjećicu, obilježavajući nastavak produženog bearish perioda za najveće Proof-of-Stake (PoS) sredstvo.

Kao rezultat Cardanovog razvoja, trejderi budno prate ovu kriptovalutu, da vide može li izbjeći ovu sedmu za redom svjećicu i da li postoji prilika za kupovinu.

Interesntno je da zajednica CoinMarketCap-a predviđa da će se Cardano trgovati po cijeni od 1,5 dolara, do kraja marta. Međutim, sa trenutnom cijenom Cardano tokena od 0,79 dolara, u vrijeme objavljivanja ovog teksta, ostaje da se vidi da li ovo digitalno sredstvo može da zadrži uzlaznu trajektoriju, koja skoro udvostručuje njegovu cijenu, za manje od dvije sedmice.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.