final fantaasy

Tvorac Final Fantasy-a otkriva ‘agresivno ulaganje’ u blockchain igrice

Kompanija koja stoji iza Final Fantasy franšize kaže da će blockchain igre biti glavni fokus njene strategije u budućnosti.

Kreator Final Fantasy-ja Square Enix je spreman da udvostruči razvoj blockchain igara uprkos turbulencijama na kripto tržištu, navodi se u pismu predsjednika japanske kompanije Yosukea Matsuda od 1. januara.

Pismo pod naslovom “Novogodišnje pismo predsjednika” imalo je za cilj da rezimira glavna postignuća kompanije u 2022. i objasni njene planove za 2023. Od 15 paragrafa, sedam je bilo o blockchain igricama, pokazujući da je blockchain igranje glavni fokus strategije ulaganja kompanije u budućnosti.

Matsuda je izjavio da je „zabava na blockchainu“ područje ulaganja na koje će njegov tim biti najviše fokusiran u narednom roku, kojem su posvetili „agresivne napore ulaganja i razvoja poslovanja“.

Nakon što je sumirao uspone i padove kripto tržišta 2021. i 2022. godine, Matsuda je pokušao da shvati njegov pad. On je rekao da nove tehnologije često izazivaju “zabunu”, ali na kraju postaju prihvaćene kao normalan dio svakodnevnog života. Dakle, ako dođe do previranja na kripto tržištu, to ne bi trebalo nužno dovesti do toga da investitori sumnjaju u njegov potencijal, naveo je on, dodajući:

“Nove tehnologije i okviri vode do inovacija, ali takođe stvaraju I značajnu konfuziju.”

Matsuda je dodao da će svaka tehnologija koja je u stanju prevladati “društvene plime” postupno postati dio života ljudi i na kraju dovesti do novih poslova i samog rasta.

„Nakon uzbuđenja i euforije koje je okruživalo NFT-ove i metaverzum 2021. godine, 2022. je bila godina velike volatilnosti u prostoru vezanom za blockchain“, primijetio je.

“Međutim, ako se pokaže da je ovo bio korak u procesu koji vodi ka stvaranju pravila i transparentnijeg poslovnog okruženja, to će svakako biti za dobrobit blockchain zabave.”

Matsuda je završio pismo navodeći da Square Enix ima više blockchain igara u razvoju i da će objaviti više tokom 2023.

Square Enix je napravio više poteza u blockchain igraćem prostoru tokom 2022. U julu je objavio da će izdati Final Fantasy kolekcionarske predmete na platformi Enjin. U septembru se pridružio Oasys blockchainu kao validator nodova. U decembru je Square Enix uložio 7 milijardi jena (52,7 miliona dolara) u Gumi Games, developer mobilnih igara, kako bi pomogao u razvoju mobilnih naslova za zaradu.

Ovo nedavno pismo implicira da kompanija ne planira usporavati svoja ulaganja u ovaj prostor u 2023. godini, uprkos turbulencijama 2022. godine.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.