Twitter će uskoro omogućiti korisnicima da šalju i primaju Bitkoine i Ethereum na svojoj “Tip Jar” platformi

Twitter je ranije ove godine predstavio novu funkciju pod nazivom „Tip Jar“, koja korisnicima omogućava da šalju novac drugima kako bi podržali kreatore sadržaja koje prate. Iako platforma trenutno prihvata samo redovan novac, Twitter radi na dodavanju Bitkoina na “Tip Jar”.

Ovu funkciju je prvi otkrio programer aplikacije i istraživač Alessandro Paluzzi, koji je poznat po tome što je otkrio detalje o tome na čemu su društvene mreže radile. Paluzzi je na svom Twitter nalogu podijelio snimak ekrana koji prikazuje kako će korisnici biti obavješteni o mogućnosti dobijanja Bitcoin savjeta putem društvene mreže.

Twitter koristi usluge Strike-a za generisanje Bitcoin faktura putem Lightning Netvork-a, što bi trebalo da ponudi brža plaćanja sa nižim  naknadama koje su uobičajene za Bitcoin transakcije.

Bitcoin je prva široko prihvaćena kriptovaluta na svetu. To je nova vrsta digitalnog novca koji ljudima omogućava međusobno sigurno i direktno slanje novca putem interneta. Lightning Netvork je tehnička inovacija koja omogućava brže plaćanje uz niže naknade od primarne mreže Bitcoin -a. Koristimo Strike za generisanje Bitcoin Lightning faktura pa ćete morati da povežete svoj nalog da biste prihvatili Bitcoin naknade.

Nekoliko sati nakon što je vijest procurila, Twitter-ov ​​vođa proizvoda Kaivon Beikpour potvrdio je da društvena mreža zaista radi na implementaciji Bitcoin transakcija za svoju platformu Tip Jar. Nejasno je, međutim, kada će ova opcija biti dostupna svim korisnicima. Twitter Tip Jar trenutno podržava usluge kao što su PayPal, Patreon, Venmo, Bandcamp i Cash App.

Nakon toga, Alessandro je ranije istoga dana podijelio još jednu informaciju koja je procurila, a koja pokazuje da Twitter takođe radi na opciji plaćanja za Ethereum, koja je kriptovaluta sa drugom najvećom tržišnom kapitalizacijom nakon Bitcoina. Najnovije curenje podataka takođe je otkrilo da kreatori ne moraju da povežu svoj Strike nalog, već bi korisnicima omogućilo da direktno koriste svoju adresu Bitcoin i Ethereum novčanika.

Početkom septembra Twitter je takođe konačno pokrenuo dugo očekivanu funkciju “Super Follow” za korisnike, koji sada mogu da plate pristup ekskluzivnom sadržaju sa određenih naloga na Twitteru. Ova funkcija je sada dostupna korisnicima u SAD -u i Kanadi i uskoro će biti dostupna u drugim regijama.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.