VeChain (VET) je sada prihvaćen kao sredstvo plaćanja u više od 2 miliona prodavnica kroz 70 država

VET, novčić blockchaina za snabdjevanja, projekta VeChain, je sada privaćen kao sredstvo plaćanja u preko 2 miliona prodavnica koje se prostiru kroz 70 država. Dostupnost VeChaina kao sredstva plaćanja je rezultat novog partnerstva sa pružaocem usluga za kripto plaćanja, Alchemy Pay.

Alchemy Pay je fokusiran na transakcije preprodavača koje koriste point-of-sales uređaje. Dodatno, misija kompanije Alchemy Pay je da poveća pristup kriptu sa fiat valutama, na taj način povećavajući usvajanje blockchain tehnologije.

Obavještenje o partnerstvu između Vechaina i Alchemy Pay je došlo preko tvitera. Sadržavalo je YouTube video koji je prikazao primjer da je VET sada dostupan kao opcija za plaćanje. Video prikazuje prodavnicu za odjecu i obuću, na neotkrivenoj lokaciji i kupovinu koja se vrši pomoću VET tokena.

VeChain je sada podržan na Binance Bridge 2.0

Novosti o VeChainu kao prihvaćenom sredstvu plaćanja, u preko 2 miliona prodavnica na globalnom nivou, dolazi kao pozadina objave kripto berze Binance, da je VET podržano sredstvo na drugoj verziji Binance Smart Chain Bridge-a.

Drugi tokeni koji su podržani od strane Binance Bridge 2.0 ukljčuju Sandbox (SAND), ApeCoin (APE), JasmyCoin (JASMY), Decentraland (MANA), ConsitiutionDAO (PEOPLE), MovieBlock (MBL), LooksRare (LOOKS) i Dogelon Mars (ELON).

Prema izjavi tima ove berze, Binance Bridge 2.0 uvodi novi način da poveže objavljene i odabrane neobjavljene tokene sa Ethereuma na BNB Smart Chain kao Btokens. Možete koristiti vaše zamotane (wrapped) tokene sa BNB Chain ekosistemom i istražiti DeFi, blockchain igrice, metavere i mnogo više.

Trenutno tržišno stanje VeChain-a

U vrijeme pisanja ovog teksta VeChain je rangiran kao 37. kriptovaluta, prema podacima Coinmarketcap.com. Ovo digitalno sredstvo ima ukupnu tržišnu kapitulizaciju od 3,143 biliona dolara i trguje se po cijeni od 0,04882 dolara. VeChain je dostigao najvišu vrijednost 17. aprila 2021. godine od 0,2782 dolara, dok je najniža cijena iznosila 0,001678 13. marta 2020. godine. Inicijalni investitori, koji posjeduju VET od početka ovog projekta, trenutno imaju dobit 226,65%.

 

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.