VELIKA NULA – Sljedbenik Warren Buffetta izjavio da najgore tek dolazi

Investitor Mohnish Pabrai podijelio je svoje mišljenje o trenutnom stanju indutrije kriptovaluta, u skorijem intervjuu za CNBC, tvrdeći da lošije stanje za digitalna sredstva tek dolazi uprkos značajnoj korekciji.

Indijsko-američki biznismen vjeruje da će kriptovalute, dionice i investicije povezane sa kriptovalutama do kraja godine predstavljati „veliku nulu.“

Nije prvi put da je Mohnish Pabrai kritikovao kriptovalute.

Tokom njegovog pojavljivanja na podkastu „Everything Money“ u decembru, Pabrai se žalio na ogromno povećanje novih tokena. „Iz sata u sat se stvaraju nove kriptovalute,“ izjavio je.

Tada je ovaj investitor predvidio da će industrija od 3 triliona dolara nestati, te da će nanijeti štetu većini investitora.

„Ukoliko kripto padne na nulu, povrijediće mnoge ljude,“ predviđa Pabrai.

Izvršni direktor kompanije Berkshire Hathaway, Warren Buffett, u skorije vrijeme je dospio u naslove jer je opet oštro kritikovao Bitcoin, na godišnjem okupljanju dioničara ove kompanije koje se održalo u Omahi, otprilike prije mjesec dana. Buffett je izjavio da ne bi kupio sve valute koje postoje po cijeni od 25 dolara, jer vjeruje da nemaju vrijednost.

U međuvremenu, Charlie Munger, Buffettova desna ruka, predvidio je da će Bitcoin „vrlo vjerovatno“ pasti na nulu.

Dok propovjednici kriptovaluta imaju tendenciju da se rugaju nizu upozorenja od strane skeptika kao što je Buffett, implozija Terra ekosistema od 60 biliona dolara, dovela je kripto industriju na ivicu pucanja. Uprkos činjenici da se suočava sa najvećom krizom od bankrota Mt.Gox berze početkom 2014. godine, tržište je uspjelo da se djelomično oporavi od pada.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.