Virtual haj – Reper Snoop Dogg planira da uzgaja travu u metaversu

Snoop Dogg je učvrstio svoje mjesto u metaverseu. Jedan od najskorijih poteza ovog repera, s obzirom da je u ovaj prostor ušao preko NFT kolekcije koja je napravljena na Cardano blockchainu, je podigao broj novih adresa na Cardano mreži. Ovoga puta, Snoop Dogg odlazi korak dalje, jer želi da uzgaja travu, očigledno njegovu omiljenu biljku, u metaverseu.

Naduvaj se u metaversu, izjavio je Snoop Dogg

U tvitu, prvi mafijaški metaverse poznat kao MOBLAND, otkrio je da je plan ovog repera da uvede marihuanu u metaverse. Otkrili su da Snoop Dogg planira da „kultiviše“ travu i metaverseu, zajedno sa svojim sinom, koji je popularno poznat kao ChampMedici.

Snoopovo i Medicijevo partnerstvo u metaverseu nije nova stvar. Ovaj duo je stajao iza lansiranja Clay Nation NFT kolekcije na Cardanou, zajedno sa osnivačem Cardano blockchaina, Charlesom Hoskinsonom.

MOBLAND, koji ima podršku od strane jačih igrača kao što je Terrin Do Kwon, osnivač Twitch-a Justi Kang i Animoca Brands, radi ka uvođenju novih pod-žanrova u metaverse poznatih kao uzgajaj i zaradi. Na ovaj način, projekat planira da obezbjedi upotrebu korisnicima kroz korištenje poslovnih objekata i virtuelne zemlje.

Snoopov sin, ChampMedici, je otkrio da je ideja za ovaj projekat bila njegova. Inpirisalo ga je gledanje njegovog oca kako drži džoint dok igra igrice, zajedno sa džojstikom. Tako da njemu ideja uvođenja trave u metaverse nije bila proizvod dugog razmišljanja.

Pored uzgajanja trave u metaverseu, MOBLAND, Snoop Dogg i ChampMedici će takođe lansirati NFT kolekciju reperovih farmi trave i eksluzivnog sadržaja koji će biti pušten pod imenom ChampMedici.

Snoop Dogg nastavlja da pušta korijene u NFT prostor, krećući se od kupovine NFT-ova do lansiranja NFT kolekcija i investiranja u NFT projekte, kao i u druge kripto projekte. On se pridružio skorašnjoj rundi finansiranja za kripto startup MoonPlay, zajedno sa drugim super zvijezdama kao što je Justin Bieber.

Reper je takođe objavio da će Death Row Records postati NFT label, koji će ubaciti svoje umjetnike u metaverse. Death Row će biti prva nezavisna izdavačka kuća koja kaže „Nisam htio da budem prvi, glavni, u metaverseu.“

MOBLAND tek treba da objavi datum za ove farme marihuane. Slično Snoop Dogg-ovom NFT-u na Cardanou, očekivanja ove kolekcije su veoma visoka.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.