VISA objavila saradnju ovim altcoinom

Solana (SOL) je obavjila na svom Tviter nalogu da je kompanija VISA proširila svoje usluge stabilnih novčića i na ovaj blockchain.

„VISA proširuje razmjenu stabilnih kovanica i na Solana blockchain.

VISA proširuje svoje transakcije i na Solana blockchain kada je u pitanju plaćanje USDC stabilnim novčićima, omogućavajući ogromnu propusnu moć skoro besplatno za VISA izdavače i prodavače na Solana blockchainu.“

Komanija VISA je u saopštenju za javnost objavila da proširuje svoje usluge plaćanja i na Solana blockchain, da bi poboljšala i modernizovala prekogranične transfere novca.

„Korištenjem stabilnih novčića kao što je USDC i globalnih blockchain mreža kao što su Solana (SOL) i Ethereum (ETH), poboljšavamo brzinu prekograničnih uplata i obezbjeđujemo našim korisnicima modernu opciju za jednostavno i brzo slanje i primanje sredstava iz VISA trezora.”

VISA je posvećena napredovanju ka digitalnim valutama i blockchain inovacijama te će korištenjem ovih novih tehnologija poboljšati način na koji se šalje novac.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.