Vlasnici XRP-a spremite se za airdrop – Flare Network objavio raspored za podjelu dugo očekivanog Spark (FLR) tokena

Flare je objavio dugo očekivani airdrop tokena Spark (FLR) vlasnicima XRP-a, uz novo objavještenje za validatore.

Kompanija je naglasila da se validatori mogu pridružiti Flare mreži, u skladu sa novim rasporedu.

Iz Flare-a takođe kažu da trenutno rade sa kripto berzama, da ozbezbijede izvršavanje airdrop-a „na što jednostavniji način.“

Pod uslovom da dovoljan broj validatora preuzme svoju ulogu, Flare planira da podijeli FLR tokene između 24. oktobra i 6. novembra. Iz kompanije najavljuju da će tačan datum zavisiti od odgovora kripto berzi.

Flare Network, sa svojim FLR tokenom, ima za cilj da mnogim blockchain mrežama omogući pristup pametnim ugovorima, počevši sa XRP i Litecoinom (LTC).

Kompanija je ranije najavila da će svaki kvalifikovani vlasnik odmah dobiti 15% od ukupne sume Spark tokena i da će nakon toga moći preuzeti 3% za svaki sledeći mjesec, što predstavlja 25 ili maksimalno 34 mjeseca.

Raspodjela FLR tokena će biti bazirana prema slikama XRP vlasnika koje su se dostavljale krajem 2020. godine. Flare planira da lansira beta veziju u prvih 6-9 mjeseci, ali da ovo neće uticati na airdrop tokena.

Ovaj airdrop je doživio nekoliko odgađanja. Inicijalni plan je bio da se tokeni raspodijele u prvoj polovini 2021. godine, sa ukupnom količinom od 45,827,728,412 FLR tokena.

XRP je trenutno šestorangirana kriptovaluta sa cijenom od 0,47 dolara, dok je njegova tržišna kapitalizacija opala za 1% u protekla 24 časa.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.