Volumen trgovanja na centralizovanim i decentralizovanim berzama (DEX) u avgustu

Volumen na centralizovanim i decentralizovanim berzama ili DEXovima, opao je tokom mjeseca avgusta u poređenju sa prethodnim mjesecima, prema podacima kompanije The Block Research.

U poslovnom istraživanju Lars Hoffmann-a u ovomjesečnom izvještaju, volumen na berzama u avgustu je dostigao 630,3 biliona dolara, prema stvarnom indeksu volumena kompanije The Block. Ova cifra pokazuje blagi pad u pređenju sa 632,7 biliona dolara u prethodnom mjesecu.

Binance je nastavio da dominira među centralizovanim berzama u smislu udjela na tržištu (69,5%), na drugom mjestu je Coinbase (9,3%) i na trećem mjestu FTX (7,8%).

Decentralizovane berze su prikazale volumen od 53,9 biliona dolara u avgustu, a Uniswap je zadržao dominantnu poziciju među decentralizovanim berzama.

Cifra od 53,9 biliona dolara predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni mjesec za 3,6%.

Odnos volumena na decentralizovanim i centralizovanim berzama se počeo razilaziti u avgustu, te je opao za cijelih 8,6% prema Hoffmannovom izvještaju.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.