Vrhunski kripto analitičar predviđa ogroman pad cijene Cardana i još jednog Solaninog altcoina

Široko praćen kripto trejder predviđa buduća kretanja korekcija platforme za pametne ugovore Cardano (ADA) i jednog altcoina koji je bio u trendu ove godine.

Kripto analitičar pod pseudonimom Capo, objavio je svojim Tviter pratiocima, da je ADA spremna za još jedan pad na dolje, prije nego što završi peti talas silazne putanje, prema Elliott Wave teoriji.

„ADA

nedostaje peti talas.

Glavna podrška je na 0,3-0,35 dolara.”

Elliott Wave teorija predstavlja pristup tehničke analize, koja pokušava da predvidi buduću cijenu, na način da prati psihologiju mase koja se manifestuje u talasima. Prema ovoj teoriji, sredstvo prolazi kroz pet talasa tokom ciklusa, prije velikog preokreta na tržištu.

Capo kaže da Cardano upravo treba da završi svoj četvrti talas, sugerišući da je ovaj token spreman za finalni potez. Cardano se trguje po cijeni od 0,54 dolara, u vijeme pisanja teksta, što predstavlja 45% više od najniže cijene ovog analitičara.

Capo takođe blisko prati i on the move-to-earn protokol STEPN (GMT), koji je izgrađen na Solana (SOL) blockchainu. Prema ovom kripto strategu, predviđa trgovanje GMT tokena na 0,6 dolara.

„GMT je došao kući, ali sada će morati da siđe u podrum.“

GMT se trenutno trguje po cijeni od 1,47 dolara.

Vezano za Bitcoin (BTC), Capo kaže da očekuje da će BTC nastaviti putanju korekcije na dole, kada psihološki probije nivo podrške od 30 hiljada dolara.

„Nakon petog dodira podrške na 30 hiljada, probijena je. Prethodno, dvodnevna svijećica se zatvorila ispod zone od 30 hiljada i sada se ova zona testira. Prema mom mišljenju, ovo nije dobro mjesto za kupovinu. Još uvijek nije dostigao ovaj nivo na većem vremenskom okviru. Mislim da je cijena od 21-23 hiljade još u igri.“