Web3 aplikacija za komunikacije prijetnja Tviteru

Programeri jednog od najranijih Android pretraživača za mobilne telefone, rade na tome da podignu komunikaciju na sledeći nivo postavljajući je na Web3.

Sending Labs, novi startap koji je fokusiran na protokol decenralizovane komunikacije, obezbjedio je 12,5 miliona dolara od donacija, za pokretanje novog Web3 seta za komunikaciju.

Nova platforma je krenula u misiju izgradnje dostupne i bezbjedne infrastrukture za Web3 komunikaciju, za programere i za zajednicu, primjenom end-to-end decentralizacije svojih osnovnih proizvoda. Sa novom ponudom, cilj kompanije Sending Labs je da omogući očuvanje privatnosti komunikacije i da garantuje vlasništvo i transfer digitalnih sredstava unutar soba za razgovore zajednice.

U prikupljanju sredstava su učestvovali investitori kao što su Insignia Venture Partners, MindWorks Capital i Signum Capital ali i K3 Ventures i Lingfeng Innovation Fund.

Sending Labs je 16. februara pokrenuo prva dva proizvoda za slanje poruka, SendingNetwork i SendingMe.

Ovi proizvodi su trenutno u beta verzijama i cilj im je da pomognu programerima da izgrade decentralizovane aplikacije ali i da pomognu zajednici da pristupe kriptovanim decentralizovanim grupnim razgovorima na platformi. Alati dozvoljavaju korisnicima da monetizuju svoje projekte plaćanjem pomoću upotrebe pametnih ugovora, protokola za trejding kroz razne metode kao što su peer-to-peer razmjene na prodavnicama za zajednicu, airdropovima, poklonima, aukcijama itd.

„Zvanično blokiranje klijenata treće strane od Tvitera, dok je milionima FTX korisnika zabranjeno povlačenje sredstava, poguralo je decentralizaciju i vlasništvo nad digitalnim sredstvima u žižu javnosti,“ izjavila je kompanija Sending Labs.

Saosnivač i izvršni direktor kompanije Sending Labs, Joe Yu, naglasio je da je Web3 i decentralizovano slanje poruka prvi korak ka vraćanju vlasništva nad podacima korisniku istih. Osnivači kompanije Sending Labs, Yu Yang i Mason Yang, ranije su bili saosnivači kompanije MoboTap, kompanije koja je razvila Dolphin, jedan od prvih internet pretraživača za Android uređaje. Ovaj pretraživač je stekao titulu jedne od najboljih iPhone i iPad aplikacija u 2011. godini, stekavši povjerenje od preko 200 miliona korisnika u Sjedinjenim Državama, Evropi i Japanu.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija