Za pet dana kupljeno 50 hiljada Bitcoina – investitori se pripremaju za novogodišnji skok cijena

Prema podacima platforme Sentiment koja se bavi analizom kripto tržišta, 47,888 BTC-a je kupljeno od strane vlasnika sa velikom količinom pomenutog digitalnog sredstva tokom proteklih pet dana.

Ova akumulacija dolazi nakon skoro 13 mjeseci od velikog pada cijene Bitcoina i djeluje da je poprilično jaka obzirom na kataklizmičke događaje koje su uzrokovali događaji oko kripto berze FTX. Prema podacima Santiment-a, tokom prve tri sedmice ovog mjeseca, kitovi koji posjeduju između 100 i 1000 Bitcona su prodali oko 1,36% ovog digitalnog sredstva.

Trenutni volumen kupovine je još uvijek nekoliko puta niži nego volumen prodaje tokom novembra. Ova činjenica sugeriše da su Bitcoin kitovi odlučili da počnu akumulirati Bitcoin pod pretpostavkom da će tržište doživjeti novogodišnji skok, koji obično pogađa finansijska tržišta u decembru.

Analitičari pretpostavljaju da će cijene na tržištu tokom decembra biti u porastu, te će kitovi vjerovatno akumulirati BTC tokom porasta cijene, samo da bi ga prodali po znatno višoj cijeni.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.