nba

Zašto je jedan NBA igrač “All in” u kripto

Za profesionalnog košarkaša Washington Wizards Spencer Dinwiddie, ulaganje u kriptovalute je “polaganje”.
„Ja na to gledam kao na rođenje nove klase imovine“, rekao je Dinwiddie Kelly Evans sa CNBC-a. „Koliko se puta u istoriji to dogodilo?“

Dalje je rekao da su kriptovalute mjesto gdje investitori mogu desetostruko umnožiti svoja početna ulaganja, za razliku od zarade od 7% do 10%, koliko mnogi očekuju da će zaraditi na berzi tokom vremena. Ovo je važno za izgradnju generacijskog bogatstva, rekao je NBA igrač, dodajući da drži Bitcoin, kao i druge digitalne novčiće.
Sredstva su stalno dobijala podršku dok su digitalni novčići naglo porasli u cijeni. U srijedu je bitcoin dostigao novi rekord svih vremena od skoro 69.000 dolara.

Naravno, kriptovalute nisu bez rizika. Klasa imovine je bila veoma nestabilna na svom putu ka rekordnom vrhuncu, a nestabilnost će se vjerovatno nastaviti.

„Ako imate dugoročnu strategiju ulaganja i imate svakodnevni posao koji može da vam pomogne kroz pet godina, 10 godina, onda gledajte na ovo kao na veoma dugoročnu vrstu nečega, jer ova klasa imovine nema namjeru da ode“, rekao je Dinwiddie . „Na ovom tržištu će biti napravljeni milijarderi”.

Savjeti za investitore

Tyrone Ross, izvršni direktor Onramp Investa, slaže se da kriptovalute predstavljaju sjajnu priliku za nezasluženo.
Ipak, on upozorava da kriptovaluta nije za svakoga. Umjesto toga, on preporučuje da novi investitori naprave korak unazad i nauče o njima prije nego što uđu u taj svijet.

„Ako odvojite vrijeme da naučite, čitate i obrazujete se prije nego što se “date na posao”, to nije tako strašno“, rekao je Ross.

Za ljude koji su uradili istraživanje i znaju da žele da investiraju, Ross ima savjet za odlučivanje koliko novca da ulože u digitalni novčić: Pronađite najskuplji restoran u vašem kraju.

„Vidite koliko bi koštala vašu porodicu večera u tom restoranu“, rekao je Ros. “Onda uložite taj iznos i samo taj iznos.”

Korišctenje ovakvog mjerila obezbjeđuje da ne ulažete novac koji vam je potreban za neke osnovne stvari, kao što je plaćanje stanarine ili kupovina hrane. Ako vaša investicija padne na nulu, i dalje ćete moći da zadovoljite svoje osnovne finansijske potrebe.

Takođe preporučuje da postavite ciljeve za prodaju na samom početku vašeg puta ulaganja u kripto.
„Ako nešto kupujem, trebalo bi da znam kada bih mogao da prodam“, rekao je.

 

Upozorenje

Ovaj članak pruža informacije u obrazovne svrhe i ne nudi savjetodavne ili brokerske usluge, niti preporučuje posebne investicije, uključujući akcije, hartije od vrijednosti ili kriptovalute.