ethereum 4k

3 razloga zašto cijena Ethereuma može dostići 4K dolara u aprilu

Od naglog porasta Google trendova do iscrpljivanja zaliha, višestruki katalizatori su nagovještavali više pozitivnih strana za Ethereum.

Tri tržišna katalizatora sugerišu da je Ethereumov izvorni token Ether (ETH) dobro pozicioniran I da bi da dosegne 4.000 dolara ovog mjeseca.

Google traži “Ethereum merge” skok

Interes korisnika interneta za predstojeću nadogradnju mreže Ethereum, nazvanu “The Merge”, značajno je porasla u sedmici koja završava 2. aprila, pokazuju podaci Google Trends-a.

Pretrage za ključnu riječ “Ethereum Merge” dostigle su savršenu ocjenu Google Trends-a od 100 u periodu od 12 mjeseci, a najveći promet dolazi iz Sjedinjenih Država, Singapura, Kanade i Australije.

ethereum 4k 1

Spajanje, takođe nazvano ETH 2.0, odnosi se na potpuni prelaz Ethereum mreže na proof-of-stake (PoS) sa proof-of-work (PoW), razvoj koji se reklamirao kao jedan od glavnih katalizatora iza Etherovog povratka od 2.500 dolara 14. marta na preko 3,500 dolara ove sedmice.

Bikovski izgledi proizlaze iz Merge-ovog prijedloga da se smanji stopa izdavanja Ethera, što dovodi do mogućeg vrhunca ponude u ukupnom broju ETH u opticaju. Uz PoW rudarenje, ponuda ETH-a je rasla za 3% svake godine.

ethereum 4k 2

Nagli porast javnog interesa za “Ethereum Merge” sugeriše da postoji sve veća buka među kripto investitorima i trgovcima kako se približava nadogradnja Ethereuma. Prošlomjesečno lansiranje Kiln-a je posljednji javni test mreže prije nego što cijela mreža pređe na PoS ove godine.

ethereum 4k 3

Razmjena ETH rezervi na trogodišnjem minimumu

Istovremeno, trend pada ponude ETH-a na kripto berzama se nastavlja.

Značajno je da su neto rezerve Ethera na svim berzama pale na najniže nivoe od avgusta 2018. godine, što sugeriše da trgovci masovno povlače ETH da bi ih držali dugoročno ili da bi ih uložili u DeFi fondove likvidnosti.

ethereum 4k 4

Štaviše, broj adresa sa nenultim balansom nastavlja da raste, što sugeriše rastuće usvajanje i distribuciju ETH.

ethereum 4k 5

Tehnički nagovještaj cijene od 4K za ETH

Šanse da cijena ETH-a dostigne 4.000 dolara u aprilu su takođe pojačane klasičnim tehničkim obrascem.

Nazvan “simetrični trokut”, obrazac se obično formira kada se cijena konsoliduje bočno unutar raspona definisanog gornjom linijom trenda i rastućom donjom linijom trenda, nakon oštrog kretanja nagore ili nadole.

U idealnom scenariju, trokut se rješava nakon što se cijena probije u smjeru svog prethodnog trenda, i stoga se smatra „obrascom nastavka“.

Međutim, izbijanje simetričnog trougla ne mora nužno rezultirati nastavkom trenda. Na primjer, u knjizi Technical Analysis of Stock Trends, tehnički analitičari Robert Edwards i John Magee primjećuju da oko 25% svih proboja simetričnih trouglova dovodi do preokreta, tj. predviđanja.

Čini se da je trenutni proboj Ethereuma preokret jer odskače na gore umjesto da nastavi svoj prethodni trend na dole, kao što je prikazano na grafikonu ispod.

ethereum 4k 6

Potencijalni cilj proboja simetričnog trougla izračunava se nakon mjerenja maksimalne dužine između gornje i donje linije trenda uzorka i zatim dodavanja rezultata njegovoj tački proboja.

Ovo stavlja bikovski cilj ETH/USD na skoro 4.000 dolara.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.