osluškivanje

4 aplikacije za “osluškivanje” kriptovaluta, recenzirane za 2022

Tržišta kriptovaluta napreduju zahvaljujući društvenim “brbljanjima”, memovima i viralnosti na internetu. Kako bi pomogli trgovcima i investitorima da shvate to, pojavile su se društvene aplikacije za  posmatranje (osluškivanje)  kriptovaluta kao dodatni alat za kripto da bi trgovci mogli da donose informisane odluke o trgovanju.

Čitajte dalje kako biste saznali više o društvenim aplikacijama za posmatranje kripta i otkrili popis četiri najpopularnije platforme na tržištu.

Šta su društvene aplikacije za posmatranje?

Društvene aplikacije za posmatranje kripta pružaju uvid u kripto tržišta analizirajući ono što potrošači govore.

Društvene aplikacije za posmatranje kripta rangiraju tokene, teme i trendove koristeći faktore kao što su ključne riječi i angažman. Ove informacije su korisne za trgovce i investitore jer pružaju uvid u to kako raspoloženje društvenih medija pokreće kretanje cijene određene imovine. Osim toga, društvene aplikacije za mogu pomoći korisnicima da otkriju potencijalne mogućnosti trgovanja i na isti način mogu pomoći u procjeni kripto imovine u određenom trenutku.

Ovdje se nalazi lista od četiri vodeće aplikacije za posmatranje koje možete početi koristiti već danas.

Santiment

Santiment je društvena aplikacija za posmatranje koja pruža uvide vođene podacima o kripto mrežama, raspoloženju publike i ponašanju učesnika na kripto tržištu.
Aplikacija pruža dvije glavne usluge: Sanbase i SanAPI.

Sanbase je alat koji prati i posmatra ponašanje i razvoj tržišta u realnom vremenu. Pruža društvene i razvojne metrike na lancu, nudi prilagođene prijedloge proračunskih tablica i daje dnevne uvide u kripto tržišta.

SanAPI je interfejs za programiranje aplikacija (API) koje se može integrisati u trgovačke platforme kako bi se omogućio pristup jednoj krajnjoj tački za on-chain, društvo, cijenu i drugim informacijama za više od 2.000 novčića.

Trenutno cijena Sanbasea iznosi 44 USD mjesečno, dok je SanAPI 149 USD na mjesečnom nivou.

Cryptomood

Cryptomood pomaže investitorima da donesu bolje odluke o trgovanju prateći signale kripto osjećaja. Aplikacija objedinjuje trendovske vijesti o kriptu i osjećaje po pitanju kripta iz različitih izvora, uključujući mreže društvenih medija, agregatore vijesti i blogove. Takođe pruža redovne izvještaje o trendovima kripto temama.

Sa više od 50.000 izvora podataka, Cryptomood daje uvid u većinu kripto imovine koja je trenutno dostupna na tržištu. Da biste koristili alat, možete se pretplatiti na njegovu premium verziju od 4,49 USD ili na besplatnu verziju, koja vam daje pristup samo podacima o Bitcoinu (BTC).

LunarCrush

LunarCrush je platforma društvene inteligencije koja kripto investitorima i entuzijastima daje uvid u podatke sa različitih društvenih kanala.

Alat prikuplja informacije na društvenim mrežama o Bitcoinu, o preko 2.000 altcoina, influencerima, kripto berzama i još mnogo toga. Zatim skuplja ove informacije u podatke koje možete koristiti da biste razumjeli kako se vaša kripto imovina po izboru percipira i djeluje na tržištu.

Ova analiza se radi svakodnevno i aplikacija je kategorizovana u dva prilagođena rezultata: Galaxy Score i AltRank.

Galaxy Score je dizajniran da vam pomogne u razumijevanju kretanja cijena kriptovaluta, dok AltRank gleda na obim tržišta, društveni obim, procentualne promjene u odnosu na Bitcoin i društveni rezultat.

LunarCrush je trenutno dostupan besplatno ili za pretplatu u vrijednosti do 699 USD, ovisno o vašim potrebama i nivou stručnosti.

Augmento

Augmento koristi AI za otkrivanje trendova vezanih za kriptovalute i za analizu raspoloženja tržišta.

Alat kontinuirano prikuplja podatke iz kripto razgovora na Twitteru, Redditu i BitcoinTalk forumu. Zatim analizira ove podatke prema 93 različita osjećanja (pogleda) i teme. Koristeći ovu metodu, alat je bio u mogućnosti da pruži podatke pogodne za primjenu trejding strategija.

Emocije su veliki pokretač alata Augmento, koji se oslanja na analizu niza osjećanja kako bi se utvrdilo kako se određena valuta ponaša.

Augmento trenutno ima tri plana: Analyst Alpha, Quant Alpha i Full Alpha. Da biste utvrdili cijene za svaki, moraćete kontaktirati tim za korisničku podršku ove kompanije.

Zaključak

Dok vam društvene aplikacije za osluškivanje mogu pomoći da steknete uvid u raspoloženje tržišta i mogu biti vrijedan alat u arsenalu trgovaca, one nisu jedinstvena rješenja za trgovanje koja precizno predviđaju gdje će cijena kriptoaktive ići. Čak i ako aplikacija za društveno raspoloženje sugeriše da se imovina trenutno kupuje, ipak nikada ne biste trebali ulagati više nego što možete priuštiti da izgubite, posebno ako trgujete malim i srednjim altcoinima.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.