ceo

Izvršni direktor kripto firme podnosi ostavku nakon što je opljačkan pod prijetnjom oružjem

Sada bivši izvršni direktor Revelo Intela, Nick Drakon, vjeruje da je pljačka možda bila iznutra i radi s lokalnim vlastima na tom pitanju.
Nick Drakon, izvršni direktor kripto istraživačke i obrazovne platforme Revelo Intel, podnio je ostavku nakon što je rekao da je držan na nišanu i prisiljen da prenosi lična, kompanijska i investitorska sredstva.

“Nedavno sam bio na meti, nadgledan i opljačkan od strane vrlo sofisticirane grupe”, napisao je Drakon u X postu od 5. septembra:

ceo1
Izvor: Nick Drakon

“Grupa je bila posebno zainteresovana za kripto imovinu i znala je adrese depozita koji pripadaju kripto biznisima kojima upravljam. Bio sam primoran, pod pijretnjom oružja, da se prijavim na brojne kripto naloge i prenesem sredstva.”
Dodao je da su lopovi ukrali njegova lična sredstva, Revelov obrtni kapital i zadržanu zaradu, kao i sredstva Revelo Ventures, investicijskog ogranka kompanije.
Drakon je rekao da su lopovi prijetili i njegovoj supruzi i osmomjesečnom sinu.

Postoje “neki dokazi” koji sugerišu da su ljudi u Revelo Ventures igrali ulogu u pljački, tvrdi Drakon. Međutim, odlučio je da neće javno iznositi više detalja kako bi osigurao da istraga ne bude ometana, dodajući da to “može potencijalno izložiti moju porodicu dodatnom riziku”.

Bivši glavni operativni direktor Vu Benson sada će zamijeniti Drakona na mjestu izvršnog direktora Revelo Intela.

Plan oporavka

Drakon je izgubio svoj interes za Revelo kako bi vratio dio novca članovima Revelo Ventures, dok će 30% ostvarene dobiti kompanije takođe otići pogođenim članovima.

Tvrdio je da je napravio “teške greške” koje su ga učinile metom i izvinio se članovima Revelo Venturesa koji su izgubili novac od pljačke.

Pljačka se dogodila sedmicama nakon što su četvorica osumnjičenih navodno kidnapovali i ubili stranog državljanina u Ukrajini, ukravši 170.000 dolara Bitcoin cypherpunk-a. Jameson Lopp je primijetio da mnogi od ovih kriminalaca obično identifikuju potencijalne žrtve putem objava na društvenim mrežama, sastanaka i konferencija.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.