atm kripto

Američki grad postavlja Bitcoin bankomat na aerodromu

Grad Williston očekuje da će povećati obim plaćanja kriptovalutama instaliranjem kripto “kioska” na aerodromu koji se nalazi u državi, Sjeverna Dakota.

Grad Willistonu Severnoj Dakoti nastavlja svoje istraživanje i usvajanje industrije kriptovaluta instaliranjem bankomata (ATM) na svom međunarodnom aerodromu.

Gradska administracija zvanično je najavila postavljanje „kioska za kriptovalute čiji je inicijator vlada“ na međunarodnom aerodromu Williston Basin, omogućavajući putnicima i ne-putnicima da kupuju i prodaju 40 digitalnih valuta. Lista podržanih kovanica uključuje Bitcoin (BTC), Eter (ETH), Dogecoin (DOGE) i Shiba Inu (SHIB).

Za tu inicijativu, grad Williston se udružio sa kripto servisom Coin Cloud, koji je gradu obezbijedio svoje mašine za digitalnu valutu (DCM). Prema firmi, DCM, to je „više od samo Bitcoin bankomata“ jer omogućava korisnicima da kupuju i prodaju ne samo Bitcoin već i 40 drugih digitalnih sredstava koristeći gotovinu. „Stari Bitcoin bankomati ne mogu sve to“, tvrdi Coin Cloud.

Herkules Cummings, finansijski direktor za grad Williston, rekao je za Cointelegraph da bi taj napor „možda bio prvi slučaj aerodromskog i kripto bankomata koji hostuje vlada“ u Sjedinjenim Državama. On takođe sada predviđa povećanje obima gradskih kripto plaćanja, navodeći:

„Tako što vlada prihvata kriptovalute za plaćanje komunalnih usluga sada zajedno sa hostingom bankomata za kriptovalute, vlada je ključni igrač koji obezbeđuje izloženost javnosti i ubrzava usvajanje kriptovalute.
Sljedeći korak ovog grada bio bi postavljanje kripto bankomata u gradsku skupštinu ukoliko bude povećana potražnja na aerodromu, napomenuo je zvaničnik. „Kao dio naše mape puta, na kraju ćemo preći ove koridore plaćanja do licenci, dozvola i drugih taksi unutar grada“, dodao je on.

Iako se grad Williston zalaže za usvajanje kriptovaluta, njegova administracija ne djeluje kao čuvar fonda niti upravlja bilo kojim kripto transakcijama. DCM operater, Coin Cloud, upravlja kupovinom i povlačenjem.

Glavni cilj koji stoji iza DCM-a je „premostiti radoznalost javnosti do prihvatanja i usvajanja portfolia rastuće klase imovine“, rekao je Cummings. „Čvrsto vjerujemo da će jednostavni, ali veliki potezi kao što je ovaj to postići. Želimo da nastavimo da vršimo transformacioni uticaj i da se pozicioniramo kao ključni igrač u ovoj tehnološkoj inicijativi“, dodao je on.

Kao što je ranije izvestio Cointelegraph, grad Villiston se udružio sa velikom firmom za kripto plaćanje BitPay u maju 2021. kako bi počeo da prihvata kriptovalute kao što je Bitcoin kao plaćanje računa za komunalne usluge.
Osim Bitcoinom, građani sada mogu da plaćaju svoje račune za komunalne usluge Bitcoin Cash-om (BCH), Eterom, Wrapped Bitcoin-om, Dogecoin-om, Litecoin-om (LTC) i sa pet stabilnih kovanica vezanih za USD kao što su Gemini dolar (GUSD), USD Coin (USDC). ) i Binance USD (BUSD), rekao je Cummings.

 

Upozorenje

Ovaj članak pruža informacije u obrazovne svrhe i ne nudi savjetodavne ili brokerske usluge, niti preporučuje posebne investicije, uključujući akcije, hartije od vrijednosti ili kriptovalute.