argentina racija

Argentina osujetila ilegalnu operaciju rudarenja kriptovaluta, uhapšeno 40 osoba

Državna agencija za naplatu poreza zaplijenila je gotovinu i opremu za rudarenje kriptovaluta u nizu racija.

Argentinska agencija za naplatu poreza (AFIP), zajedno s vladom provincije Buenos Aires, uhapsila je 40 ljudi nakon 70 racija u kojima je prekinuta ilegalna operacija rudarenja kriptovaluta, objavila je vlada u četvrtak.

AFIP je locirao “šupu” koja se navodno koristila za rudarenje kriptovaluta, “sa velikim brojem video ploča, zajedno sa rekovima i izvorima potrebnim za njihovo povezivanje”, rekla je agencija, dodajući da je zaplijenila “značajne količine gotovine i opreme za rudarenje kriptovaluta”.

U septembru je AFIP započeo inspekciju kripto operacija i provođenje racija širom zemlje u potrazi za neregistrovanim rudarima kriptovaluta.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.