australija

Australijski trgovinski gigant prima kriptovalute na 170 prodajnih mjesta

 On The Run (OTR) će sarađivati ​​s Crypto.com na implementaciji svog proizvoda Pay Merchant, sa provajderom sistema plaćanja iz Sidneja koji će uvesti nove terminale kako bi potrošačima omogućio plaćanje kriptovalutama.

Gigant prodavnica i benzinskih pumpi On The Run (OTR) uskoro će prihvatiti kripto plaćanja u 170 prodajnih mjesta širom Južne Australije i Viktorije. Ovaj potez će omogućiti kupcima da plaćaju benzin, grickalice, pa čak i podzemnu željeznicu sa preko 30 kriptovaluta.

OTR-ova matična kompanija Peregrine Corporation, jedna od najvećih privatnih kompanija u Južnoj Australiji, također će prihvatiti kriptovalute u svojim prodavnicama Subway, Oporto i Smokemart. Kada sistem bude finalizovan u julu, postaće najveća kompanija u zemlji koja će prihvatiti kripto plaćanja u trgovinama.

Kompanija radi sa berzom Crypto.com sa sjedištem u Singapuru na implementaciji svoje usluge Pay Merchant kao sloja za poravnanje plaćanja. Datamesh, provajder platnih sistema sa sjedištem u Sidneju, pokrenuće terminale na prodajnim mjestima koji će kupcima omogućiti da plaćaju putem Crypto.com aplikacije sa svojim kriptovalutama.

Yasser Shahin, izvršni predsjednik Peregrinesa, izjavio je da je prihvatanje kripto plaćanja prilika da se uskoči s rastom kriptovaluta, dodajući:

Rast i masovno prihvatanje usvajanja kriptovaluta u Australiji i ostatku svijeta je bilo fenomenalno i ponudio nam je jasnu priliku da iskoristimo zamah ovog brzorastućeg prostora za dobrobit naših kupaca.”

Istraživanje Crypto.com objavljeno u februaru otkrilo je da samo 4% globalno ispitanih trgovaca već prihvata kriptovalute kao plaćanje, iako je skoro 60% trgovaca bilo zainteresirano da prihvati plaćanja u narednoj godini.

Za poređenje, oko 40% kupaca širom svijeta već plaća kriptovalutom, a ostalih 60% je reklo da je zainteresirano za plaćanje kriptovalutom u narednih 12 mjeseci.

Od industrijskih sektora koji su najspremniji da usvoje kriptovalute, trgovci maloprodajom i prehrambenim proizvodima povezani sa dobavljačima luksuzne robe, sa 80% u svakoj kategoriji, oduševljeni su prihvatanjem kriptovaluta.

Kako upotreba kriptovalute u Australiji postaje sve prisutnija, australijska vlada razmišlja o tome kako regulisati i riješiti njenu upotrebu. U martu je senator Andrew Bragg najavio Zakon o digitalnim uslugama (DSA), zakonodavni prijedlog koji ima za cilj reformu tržišnog licenciranja, starateljstva i poreza, navodeći da želi da Australija postane „kripto centar“ i da je zemlja „otvorena za poslovanje“. ”

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.