Luna-2.0

Berze podržavaju „plan oživljavanja Terra 2.0“ putem airdrops-a, listinga, otkupa i spaljivanja

U službenoj najavi je pojašnjeno da će novi lanac biti “potpuno novi blockchain… počevši od genesis bloka 0 koji neće dijeliti istoriju sa Luna Terra Classic”.

MEXC Global se obavezao da će izvršiti mjesečni otkup i spaljivanje kako bi smanjio cirkulaciju stare Terre.

Pad Terre potresao je cijelo kripto tržište. Međutim, projekat nema planove da ostane u padu, pošto je osigurao podršku od kripto berzi kako bi se pomoglo u obnovi.

U najavi od četvrtka, Terra je pružila detalje o predstojećem puštanju novog izvornog tokena za svoj novi blockchain nazvan Terra 2.0. Distribucija tokena će se nastaviti u petak, a vlasnici Terra Luna Classic (LUNC), TerraUSD Classic (USTC) i Anchor Protocol UST (aUST) koji ispunjavaju uslove dobiće nove tokene

luna 2.0

Kripto berze Binance i FTX su istakle da blisko sarađuju sa Terra timom u vezi sa predstojećim airdrop-om. Binance je naveo da ima za cilj da pomogne pogođenim korisnicima na platformi pomažući Terri u planu oporavka.

FTX je najavio da će podržati ispuštanje i privremeno zaustaviti LUNA i UST tržišta tokom migracije. Terra tim je rekao da pored Binancea i FTX-a, blisko sarađuje sa više partnerskih berzi koje će podržati ispuštanje.

Osim airdrop-a, mnoge kripto berze, poput KuCoin-a, takođe su izrazile podršku za Terra 2.0 podržavajući migraciju, listing i trgovinu novim Terra tokenima na svojim platformama.

Međutim, nisu sve berze željne da navedu nove tokene. U saopštenju, glasnogovornik kripto berze BitMEX rekao je da trenutno nema planova za izlistavanje novih Terra tokena. Objasnili su:

“Mi navodimo tokene za promptnu trgovinu na osnovu brojnih faktora, uključujući i to da imamo rješenje za skrbništvo za taj određeni token. Kao takvi, nemamo planove u ovoj fazi da uvrstimo LUNU na mjesto.”

Što se tiče ugovora o derivatima, portparol je rekao da berza treba da osigura da postoji „pouzdan referentni indeks“ pre nego što može da razmotri ugovore o novom LUNA tokenu.

U međuvremenu, nisu svi spremni da u potpunosti pređu na novi lanac. Uprkos stavu osnivača Terre Do Kwona protiv spaljivanja LUNA-e u opticaju, korisnici platforme za trgovanje kriptovalutama MEXC Global glasali su za pokretanje otkupa i spaljivanja na Terrinom sekundarnom tržištu. Koristeći naknade za trgovanje prikupljene od novog para LUNA/USDT spot trgovanja u okviru svoje platforme, MEXC se obavezao na jednomjesečni proces otkupa i spaljivanja.

Koja je početna cijena Lune 2.0?

Priča se da će LUNA 2.0 koštati 50 dolara po lansiranju, prema izvještajima društvenih medija. Neki izvještaji vjeruju da bi to moglo koštati između 30 i 60 dolara. Na internet kanalima Terraform Labsa još nije potvrđeno kolika će biti početna cijena LUNA 2.0. Dok tim ne pošalje zvaničnu potvrdu, niko ne može garantovati cijenu LUNE 2.0.

Cijena LUNA 2.0 će biti određena odlukom o kovanju 1 milijarde novih LUNA tokena. Luna Classic (LUNC) trenutno ima opticajnu zalihu od 6,5 biliona, koja se ubrzala otkako je pala na 0 dolara. Manja ponuda od te je daleko i znatno niža.

Da li je Luna 2.0 dobra investicija?

Nekoliko ljudi je stradalo zbog propasti Terre i postoji mogućnost da većina njih više neće kupiti ovaj token.

Prerano je utvrditi da li je Do Kwon, suosnivač Terre, odgovoran za kolaps ove kompanije, iako južnokorejski tužioci vode postupak protiv njega. Stoga će Terra 2.0 vjerovatno zatvoriti praznine koje su postojale u Terra 1.0. S obzirom na jaku prepoznatljivost brenda Terra, ne možemo isključiti skok cijena u bliskoj budućnosti.

Kada je Luna 2.0 airdrop?

Prvi blockchain Terra će ugostiti LUNA airdrop. Štaviše, Terra validatori će biti uključeni u LUNA kako bi se osigurala sigurnost mreže. LUNA, međutim, neće biti dostupna korisnicima najmanje 6 mjeseci nakon otključavanja na Genesisu. Nakon preuzimanja uloga na Terra Station, tokeni će biti vidljivi.

Korisnici mogu zaraditi nagrade ulaganjem na Terra Station s tekućim ili bez LUNA-e. Korisnici također mogu biti dio upravljanja Terra Station.

Da li je Luna 2.0 na Coinbase-u?

Uprkos svim kripto berzama koje nude podršku za Luna 2.0 airdrop, od kojih je Binance najistaknutiji, Coinbaseova šutnja postaje sve primjetnija.

Coinbase je najavio da će obustaviti trgovanje Terra LUNA i WLUNA, Ethereum tokenom koji predstavlja LUNU, u petak, 27. maja 2022., otprilike u 12 sati po istočnom vremenu. Ova odluka koja će biti implementirana danas će uticati na Coinbase, Coinbase Pro i Coinbase Exchange. Infrastrukturna ruka Coinbasea, Coinbase Cloud, suspendovala je podršku za Terra i sve buduće Terra lance.

Uprkos tome što su druge berze otkrile da će pozdraviti Luna 2.0 token, američka kompanija je bila tiha i ne pojavljuju se planovi za izlistavanje Lune 2.0.

Gdje kupiti Luna 2.0?

Binance, Kraken, FTX, Huobi, KuCoin i Bitfinex su vodeće berze kriptovaluta koje rade sa Terrom na lansiranju LUNA 2.0

Prema Terri, većina kripto berzi koje su ranije podržavale Luna 2.0 počeće da rade od 27. maja.

Postojeći Terra projekti mogu migrirati u novi lanac Terra Luna koristeći novi Terra Luna plan oporavka. Luna tokeni će biti ispušteni postojećim vlasnicima u Luna novčanicima, kao i na razmjeni u sklopu ovog plana.

Binance, Huobi, Crypto.com i ByBit su među kripto berzama koje podržavaju Terra Luna 2.0. Više razmjena nastavlja najavljivati ​​da će Luna 2.0 biti podržana kako se genesis block približava.

Terraform Labs je potvrdio da novo Luna 2.0 blockchain izdanje 27. maja neće dijeliti nikakvu istoriju sa Luna Classic.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.