binance and africa

Binance pokreće “prvi od ove vrste” kripto edukativni centar u frankopanskoj Africi

Binance, jedan od vodećih svjetskih blockchain ekosistema i provajdera kripto infrastrukture, najavio je u srijedu pokretanje kripto edukativnog centra u Yaoundéu, u Kamerunu.

Centar je postavljen da obezbijedi resurse i obuku za mlade ljude širom frankopanske Afrike i u saradnji je sa neprofitnim tehnološkim centrom Inoni tech. Centar će biti kreiran u pokušaju da se poboljša kripto pismenost i usvajanje u regionu.

Osim toga, redovne sesije obuke vještina koje se nude u hubu pomoći će u stvaranju novih radnih mjesta za Kamerunce, navodi Binance u saopštenju.

Binance kaže da je ovo „prvi ove vrste“ kripto-fokusirani hub i da će služiti kao centar za obuku za lične edukativne sesije blockchain-a. Putem ovog huba, Binance se nada da će opremiti kripto entuzijaste s više resursa unutar ekosistema, kao i potaknuti vanmrežne veze.

Sam hub će se nalaziti u kvartu Bastos, Yaoundé, 300 metara od restorana The Famous.

Kroz redovne lične događaje, centar će nastojati da bude središnja točka za zajednicu u pogledu kripto edukacije, ažuriranih vijesti o kripto i obuke.

„Afrikanci nastavljaju da komuniciraju sa kriptovalutom na veoma različite načine, uspostavljajući neke od njenih najvažnijih slučajeva upotrebe i mogućnosti za veću finansijsku inkluziju“, rekla je Carine Dikambi, frankopanski predstavnik za Afriku u Binanceu.

“Kroz Binance kripto hub, vidimo pristup više na terenu kao suštinski korak u demistifikaciji koncepata, podsticanju ispravnog razumijevanja mnogih mogućnosti koje obrazovanje, web 3.0 i blockchain ekosistem mogu donijeti Kamerunu i na kraju frankopanskoj Africi.”

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.