binance splyt

Binance ima za cilj postati super app putem kripto partnerstva sa Splyt-om

Partnerstvo sa “provajderom super aplikacija” omogućiće korisnicima da plaćaju taksi usluge i dostavu hrane kriptovalutom koristeći Binance Pay.

Najveća svjetska mjenjačnica kriptovaluta, Binance se udružila sa Splytom, „provajderom super aplikacija“, kako bi u Binance aplikaciju uveo opcije plaćanja. Opcije plaćanja za Splyt usluge uključuju i kriptovalute.

Kada bude aktivna, integracija će omogućiti korisnicima Binancea da plaćaju usluge prevoza, ali i dijeljenje bicikala, skutera, transfere do aerodroma, javni prevoz, pa čak i dostavu hrane, rekao je glasnogovornik Splyta za Cointelegraph.

Glasnogovornik Binance-a rekao je za Cointelegraph da su “uzbuđeni što vide da kripto i blockchain preuzimaju više slučajeva upotrebe i aplikacija iz stvarnog života”.

“Samo u protekloj godini primijetili smo porast maloprodajnog i institucionalnog interesa za kriptovalute i slučajeve njihove upotrebe, uključujući ih i kao sredstvo razmjene. Kripto ima potencijal da osnaži pojedince sa većom ekonomskom neovisnošću.”

Kao i obično, izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao, poznatiji kao “CZ”, pomogao je da se vijest objavi na Twitteru:

binance splyt 1

Vijest dolazi kao određeno olakšanje za Binance, koji je u ponedjeljak imao probleme u vezi sa “zaglavljenim transakcijama” na povlačenju Bitcoina (BTC). Problem je riješen osam sati kasnije.

Glasnogovornik Splyta rekao je za Cointelegraph da će to biti “prvo partnerstvo u prostoru kriptovaluta” i da je suočen sa opasnom cijenom bitcoina ispod 25.000 dolara, “Splyt je oduševljen svojim razvojem.”

“Korisnici se sve više okreću svojim kripto novčanicima kako bi platili svakodnevne usluge. Potpuna integracija svakodnevnih usluga kao očigledan sljedeći korak za kripto novčanike.”

Za Binance, nije tajna da žele da se učvrste u prostoru kripto plaćanja. Glasnogovornik Binancea rekao je za Cointelegraph da bi “sposobnost korištenja kriptovaluta kao sredstva razmjene takođe mogla privući više korisnika koji nisu kripto i mainstream korisnici da prihvate kripto.”

Za CZ-a, plaćanja i integracije aplikacija namijenjene su podizanju svijesti o sveprisutnom Binance brendu. Budući da se svijet postepeno ponovo otvarao nakon pandemije COVID-19, CZ je krenuo na svjetsku turneju, predstavljajući kriptovalute i Binance Pay zemljama i investitorima širom svijeta.

U izvještaju se navodi da Binance već koristi 90 miliona korisnika u preko 150 zemalja širom svijeta. Za Splyt, partnerstvo otvara vrata širokoj bazi kupaca:

“Druga perspektiva je jednako važna: mobilnost i druge usluge na zahtjev mogu drastično povećati prihvatanje i obim transakcija, budući da su dostupne putem kripto platformi, koje zajedno imaju stotine miliona korisnika.”

Kritično je da kompanije kao što su BlockFi, Gemini i nedavno Coinbase izvještavaju o smanjenju osoblja, vijesti su dodatni dokaz da se Binance udvostručuje na medvjeđem tržištu. Još jedna perjanica na vrhuncu je da Binance nastavlja da širi operacije i uvodi kapitalne izdatke.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.