bitkoin knjiga

Bitcoin knjiga za američke kreatore politike dobila 5 puta više novca na Kickstarteru

Ovom knjigom, Jimmy Song i grupa od sedam pisaca namjeravaju da smanje oslanjanje kreatora politike na narativ tradicionalnih medija o bitcoinu i kriptovalutama.

Grupa od osam Bitcoin (BTC) entuzijasta pokrenula je Kickstarter kampanju za objavljivanje obrazovne knjige za američke savezne kreatore politike, kako bi smanjila njihovo oslanjanje na tradicionalni medijski narativ o kriptovalutama. Kampanja je uspjela da privuče 23.151 dolar za finansiranje, što je skoro pet puta više od cilja koji je bio 5.000 dolara.

Knjiga je konceptualizovana ubrzo nakon što je Predstavnički dom Sjedinjenih Država usvojio dvopartijski zakon o infrastrukturi vrijedan 1,2 triliona dolara, koji nalaže stroge zahtjeve izvještavanja za kripto zajednicu.
Prema autorima: „Namjerili smo se da napišemo knjigu kako bismo pomogli kreatorima politike da shvate odakle su korisnici bitcoina i do čega im je stalo. Želimo da odbacimo ideju da je to štreberski novac i da pokažemo kako utiče na toliki broj ljudi u Americi.

Kickstarter je pokrenuo Jimmy Song, kripto preduzetnik iz Teksasa i iskusni autor. Drugi autori su Annaliese Wiederspahn, Gary Leland, Pete Rizzo, Amanda Cavaleri, CJ Wilson, Charlene Fadirepo i Lamar Wilson.

Prema rasporedu, rukopis za Bitcoin Book je izrađen i biće završen do kraja 2021. Do januara, autori namjeravaju da audio-knjiga i meki povez budu dostupni za prodaju, što će biti podržano na lansiranju knjige u Vašingtonu kao i na promociji ove knjige.”

Dok su autori Bitcoin book-a već izdvojili početna sredstva od 5.000 dolara za kreiranje knjige, dodatna sredstva će biti uložena u zabavu i njeno lansiranje:
„Kao autori ove knjige, prepoznali smo da su utisci u Vašingtonu bili daleko od stvarnosti i nastojali smo da ispravimo ovu percepciju.

Podržavajući napore knjige o bitcoinu da demistifikuje ekosistem za regulatore, predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell nagovijestio je nedostatak zabrinutosti da kripto narušava finansijsku stabilnost nacije.
Powell je takođe rekao da stabilni novčići imaju potencijal da skaliraju, „posebno ako bi bili povezani sa nekom od veoma velikih tehnoloških mreža koje postoje“.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.