desantis ron

DeSantis kaže da bi Florida trebala dozvoliti kompanijama da plaćaju porez u kripto valutama

 Guverner Floride Ron DeSantis rekao je da država radi na planu da se kompanijama omogući plaćanje poreza u kriptovalutama.

“Rekao sam državnim agencijama da pronađu načine na koje, ako preduzeće koje se nalazi na Floridi želi da plati porez u kriptovaluti, mi bismo to trebali prihvatiti”, rekao je DeSantis u utorak na konferenciji za novinare. “Radimo na tome.”

DeSantis je prihvatio reputaciju države kao novog centra za kripto ulaganja, a kompanije uključujući Blockchain.com otvaraju urede u Majmiju. U decembru je predložio program koji omogućava preduzećima da plaćaju državne naknade u digitalnim valutama.

Gradonačelnik Majamija Francis Suarez također je prihvatio tokene, rekavši da će prošle godine primati platu u bitcoinima.

DeSantis, potencijalni republikanski predsjednički kandidat 2024, primijetio je razliku između decentralizovane prirode Bitcoina i digitalnih valuta koje bi kontrolisala vlada. Rekao je da je zabrinut zbog izvršne naredbe koju je 9. marta potpisao predsjednik Joe Biden, a kojom se federalne agencije pozivaju da istraže niz tema, uključujući prednosti i nedostatke američke digitalne valute koju je pokrenula vlada.

“Postoji razlika između decentralizovane digitalne kriptovalute kao što je bitcoin i onoga o čemu neki pričaju da rade na saveznom nivou kako bi pretvorili američke dolare u digitalnu valutu”, rekao je DeSantis. “Mislim da postoji mnogo opasnosti s tim, kada se to kontroliše centralno. Brinem se o količini moći koju bi to dalo nekome u centralnom organu da u osnovi bude u mogućnosti da isključi pristup kupovini određene robe. Bili bismo na neistraženoj teritoriji.”

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.