telos

Ethereumov rival sa malim kapitalom povećao se za 120% za manje od sedam dana

Ethereumov rival, malog kapitala, naglo je napravio velike korake, dok altkoini i šira kripto tržišta počinju da pokazuju znake života.

Telos je EVM (Ethereum Virtual Machine) kompatibilan blockchain, izgrađen na EOS.IO mreži, koja propušta 10 hiljada transakcija u sekundi.

Cilj Telos EVM jeste da postane skalabilno rješenje aplikacija zasnovanih na čvrstoći, na kojima korisnici mogu pokrenuti i pustiti u rad Ethereum aplikacije.

Veb sajt ovog projekta kaže

„Za razliku od drugih skalabilnih EVM, Telos EVM nije samo fork originalnog Go Ethereum koda. On je potpuno novi EVM, redizajniran iz temelja, da bi iskoristio potpunu prednost performansi, koje obezbjeđuje Telosov blockchain.“

Prije manje od sedam dana, TLOS, Telosov nativni token, se trgovao po cijeni od $0,57. Rano ujutro, drugog februara, TLOS je dostigao cijenu od $1,28, koja je ujedno i najviša cijena do sada. Ovaj reli je obilježio porast od 124%, dok su veća kirpto sredstva zabilježila skromne pomake.

Prema Telosu, već postoji preko 100 projekata koji se grade na njegovoj mreži. U skorašnjem blog postu, Telos je otkrio da već posjeduje BikeChain, koji funkcioniše kao „100% samoupravljajuća Dapp aplikacija za dijeljenje vožnji.“

„BikeChain pomaže da se napravi stvarna razlika u svijetu, napredujući ka formama transporta koji su prijateljski prema okolini, dozvoljavajući korisnicima da zarađuju, dok su istovremeno utiču i na budućnost BikeChain-a kao cjeline.“
U istom blog postu, Telos je takođe objavio da je integrisao i DappRadar, najveći svjetski decentralizovani aplikacijski tracker. Korisnici DappRadar-a sada mogu pratiti projekte koji se grade na Telosu, kao što mogu pratiti i na Ethereumu, Solani (SOL), ili na Binance Smart Chain-u (BSC).
U vrijeme pisanja ovog teksta, TLOS se trgovao po cijeni od $1,11 i za proteklih sedam dana je u porastu od 93%, a tokom proteklih godinu dana porastao je za 2491,8%.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.