thailand

Evo kako tajlandska berza planira da poveže kriptovalute sa svojom platformom za digitalnu imovinu

SET je najavio svoju razmjenu digitalne imovine početkom prošle godine, prvobitno planirajući izbjeći kriptovalute.

Tajlandska berza (SET) razmatra pokretanje nove digitalne berze imovine integrisane sa tržištem kriptovaluta, rekao je predsjednik Pakorn Peetathawatchai.

SET očekuje da će pokrenuti sopstvenu razmjenu digitalne imovine 2022. i planira omogućiti nove opcije izloženosti kao što su tokeni za ulaganja i komunalni tokeni, rekao je Peetathawatchai u intervjuu za Bloomberg u nedjelju.

Iako nadolazeća razmjena digitalne imovine SET-a neće biti direktno povezana sa kripto tržištima, platforma će i dalje imati veze s kriptovalutama poput Bitcoina (BTC).

Berza će biti eksplicitno integrisana sa berzom kriptovaluta, omogućavajući investitorima da konvertuju svoje kriptovalute u fiat prije trgovanja na SET-u.
Peetathawatchai je izjavio: “Naša snaga je uvijek bila u investicijskim alatima ili investicionom sredstvu i tražićemo način da se povežemo s kriptovalutom kako bismo pretvorili kriptovalutu u fiat novac i investirali u našu digitalnu imovinu i tradicionalnu imovinu.”
“To bi bio naš način poslovanja na ovom digitalnom i tradicionalnom dobru, povezujući se s tržištem kriptovaluta,” dodao je.
Kao što je ranije objavljeno, SET je prvobitno najavio planove za postavljanje platforme za digitalnu trgovinu imovinom početkom prošle godine, s ciljem lansiranja u drugoj polovini 2021. U to vrijeme, kompanija je rekla da će njena nadolazeća platforma izbjegavati kriptovalute, navodeći sljedeće :

“SET kaže da kriptovalute ne ispunjavaju kvalifikacije njegovih proizvoda i da bi mogle olakšati pranje novca, a istovremeno nanijeti štetu imidžu berze kao berze sa ‘visokim povjerenjem’.”

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.