binance card off

Filipinsko Ministarstvo trgovine i industrije odbacilo je prijedlog zabrane Binancea

Filipinsko Ministarstvo trgovine i industrije odbacilo je prijedlog zabrane Binancea, navodeći nedostatak regulatornog stava centralne banke o kriptovalutama.

Prijedlog da se globalnoj berzi kriptovaluta Binance zabrani da radi na Filipinima neće dodatno zarolati stvari zbog nedostatka propisa o kriptovalutama u zemlji.

Ministarstvo trgovine i industrije Filipina (DTI) nije navelo jasne smjernice koje je postavila centralna banka zemlje, Banko Sentral ng Pilipinas (BSP), kao mrtvu tačku nakon što je lobistička grupa pozvala na zabranu Binance početkom jula .

Lokalni Infrawatch PH zatražio je od DTI-a da istraži Binance za promociju njegovih usluga i ponuda, za što grupa vjeruje da je učinjeno bez potrebnih dozvola.

Binance je nastojao da umiri umiješane strane, rekavši da namjerava osigurati davatelja usluga virtuelne imovine i licence izdavaoca e-novca na Filipinima.

Ipak, DTI nije u mogućnosti da izvrši bilo kakvu presudu protiv Binance-a za poslovanje u zemlji prema njihovoj najnovijoj prepisci sa Infrawatch PH. Kako je izvijestio Forkast, odjel je naveo nedostatak zakona za virtualnu imovinu stvarajući sivu zonu:

“Kriptovalute i drugi oblici virtuelne imovine nisu potrošački proizvodi, Ministarstvo trgovine i industrije nema nadležnost da postupa po zahtjevima za prodaju i promotivne dozvole za promovisanje virtuelne imovine per se u nedostatku jasnog zakona po tom pitanju.”

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.