philippines

Najbolji servis za plaćanje na Filipinima dodaje kripto u svoju mobilnu aplikaciju

Sa novom funkcijom, PayMaya namjerava Filipincima olakšati da nauče i da koriste kriptovalute.

Velika fintech kompanija PayMaya sa sjedištem na Filipinima navodno je lansirala novu funkciju za kriptovalute u svojoj aplikaciji, slijedeći stope PayPal, Venmo i drugih.

Prema TechInAsia, korisnici PayMaya moći će trgovati, kupovati i trošiti digitalnu imovinu koristeći svoje račune. Ovo je također dio PayMaya-inog cilja da ponudi sveobuhvatan kripto paket za sve zainteresovane za ulazak na tržište.

Sa novom funkcijom, PayMaya namjerava Filipincima da nauče i da koriste kriptovalute, prema izvještaju. Nadalje, to će eliminisati potrebu da se korisnici registruju na mjenjačnicama kriptovaluta, kreiraju kripto novčanik i prolaze kroz druge KYC obruče.

PayMaya je najveći servis digitalnih plaćanja na Filipinima. Takođe je izdavač virtuelnog novca (EMI) i pružalac usluga virtuelne imovine (VASP), licenciran od strane Bangko Sentral ng Pilipinas, filipinske centralne banke. Aplikacija PayMaya ima preko 40 miliona registrovanih korisnika.

Shailesh Baidwan, predsjednik PayMaya, komentarisao je rastuću popularnost kriptovalute među Filipincima:

“S obzirom na to da je PayMaya e-novčanik već dio njihove svakodnevice za svakodnevne kupovine i transakcije, naši kupci sada žele moći da kupuju i zarađuju kriptovalute pametno i neprimjetno. Zato ga činimo integrisanom funkcijom u našoj aplikaciji za e-novčanik.”

Korisnici PayMaya sa nadograđenim računima mogu direktno trgovati svojim Bitcoin (BTC) i Ether (ETH) za filipinski pezos. Ostale kriptovalute dostupne za trgovanje na stranici uključuju Cardano (ADA), Chainlink (LINK), UNISWAP (UNI), Solana (SOL), Quant (QNT), Polkadot (DOT), Polygon (MATIC) s još novčića koji će se uskoro dodati .

Azijske zemlje doživljavaju sve veći interes za kriptovalute i blockchain tehnologiju posljednjih godina. Filipini su, posebno, bili na čelu prihvatanja digitalne imovine i čak su poduzeli korake za regulaciju industrije. Filipinsko ministarstvo finansija jasno je dalo do znanja da želi dio profita ostvarenog igranjem Axie Infinity i drugih igrica na kojima se može zaraditi, usred kolosalnog uspjeha Axie Infinity u ovoj zemlji.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.