google

Google se uključuje u Ethereum Merge

Nova funkcija je dodana sa samo nekoliko dana do dugo očekivanog spajanja Ethereum-a.

Kao znak podrške za nadolazeće spajanje Ethereum-a, tehnološki gigant Google obilježava preostalo vrijeme do nadogradnje novim tajmerom za odbrojavanje.

Upisivanje bilo koje varijacije “Ethereum Merge” ili “The Merge” u tražilicu prikazuje odbrojavanje, s procijenjenim vremenom preostalim do spajanja na osnovu trenutne težine, hash rate-a i težine spajanja.

google 1

Programer Google Cloud-a Sam Padilla u tvitu od 9. septembra rekao je da je tajmer “malo zabavno iznenađenje” i način da pokažu svoje uvažavanje “rada koji se godinama ulaže u ovo”.

Rekao je da je posao obavila laboratorija i Googleov tim za pretragu i, ali je napomenuo da je pomogao da se “pokrene” ideja i diskusija koja je dovela do implementacije tajmera.

U istom postu, Padilla je objasnio da je tajmer direktno povezan sa blockchainom, ažurirajući odbrojavanje u realnom vremenu, navodeći:

“Osnovni podaci se izvlače direktno iz blockchaina preko određenih čvorova koje pokrećemo.”

Takođe je nagovijestio da se pande približavaju jedna drugoj kako se datum spajanja približava, ali je dao bezobraznu izjavu, rekavši: “Ali to niste čuli od mene.”

Google se sve više uključuje u kripto prostor, a kompanija je 6. maja osnovala Web3 tim pod Google Cloudom.

Međutim, Google programeri nisu jedini koji gledaju Merge sa velikim zanimanjem.

Nedavni podaci Google pretrage otkrili su da su pretrage za terminom “Ethereum Merge” generisale rezultat iznad 50 nekoliko puta u posljednjih 30 dana, dostižući vrhunac od 100, 3. septembra.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.