instagram

 Instagram će podržati NFT od Ethereuma, Polygona, Solane i Flowa

Instagram neće naplaćivati ​​korisnicima prikazivanje svoje kripto umjetnosti.

Nezamjenjivi tokeni iz nekih od najpopularnijih blockchain mreža za kripto umjetnost stižu na Instagram sa najavom pilot projekta već u ponedjeljak.

Društveni mediji u vlasništvu Meta planira NFT integracije za Ethereum, Polygon, Solana i Flow. Te mreže su domaćini velike većine trgovanja digitalnim kolekcionarskim predmetima, a Ethereum i njegovi Bored Apes prednjače po tržišnoj kapitalizaciji.

Pilot će uključiti malu grupu ljubitelja NFT-a sa sjedištem u SAD-u. Nije bilo odmah jasno da li će Instagram podržati NFT-ove iz sva četiri lanca pri lansiranju.

Instagram namjerava podržati široko korištene kripto novčanike kao što je MetaMask. Priključujući svoje novčanike, korisnici će moći dokazati vlasništvo nad NFT-om, prikazati ih na svojim profilima i označiti kreatore koji su ih napravili.

CoinDesk je potvrdio da Instagram neće naplaćivati ​​korisnicima objavljivanje i dijeljenje NFT-ova, kao što je Twitter (TWTR) prvobitno učinio za svoje heksagonalne NFT profilne slike u januaru.

Odluka vjerovatno predstavlja nalet nove kulturne vidljivosti za NFT. Instagram ima više od milijardu aktivnih korisnika mjesečno; mnogi od njih koriste platformu za promociju i reklamiranje svoje umjetnosti.

Izvršni direktor Mete (FB) Mark Zuckerberg zadirkivao je inicijativu u martu ne otkrivajući mnogo detalja.

Financial Times je ranije obavijestio da će Meta pratiti svoj NFT pilot na Instagramu s opcijama kovanja i članstva u grupi na Facebooku.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.