Korisnici aplikacije Telegram sada mogu slati USDT kroz chat

Sada korisnici Telegrama mogu slati USDT, najveći svejtski stabilni novčić prema tržišnom kapitalu, unutar chat soba ove aplikacije.

USDT je dodat na @wallet bot na Telegramu, proširujući mogućnost aplikacije za slanje poruka na kupovinu i prodaju kripto sredstava, prema obavještenju koje je poslato u srijedu putem e-maila.

Integrisanje kripto plaćanja u aplikacije za slanje poruka kao što je Telegram – u teoriji obrada slanja kriptovalute je jednostavna kao i slanje teksta ili fotografije – trebalo bi predstavljati ekstremno pozitivan razvoj kada je riječ o globalnom usvajanju.

Prošlog aprila, Bitcoin (BTC) i Toncoin (TON) su bili dodani na @wallet bot, dok se Toncoin mogao da slati i unutar chat-a.

Stabilni novčići kao USDT nude mnoge pogodnosti, kao što to nude i druge kriptovalute, ali Tether to radi bez volatilnosti u cijeni, koja privlači obožavaoce ka Bitcoinu i Ethereumu. Stoga su stabilni novčići vitalna komponenta za korisnike koji žele da sačuvaju svoj novac u kripto ekosistemu ali bez rizikovanja da završe na pogrešnoj strani kada je u pitanju promjena cijene.

Dodavanje USDT-a bi moglo dokazati bitan razvoj Telegramove kripto usluge.

Kripto putovanje aplikacije za slanje poruka je počelo prije nekoliko godina, prilikom razvoja Open Network (TON) blockchain projekta. Ovaj projekat je bio napušten 2020. godine zbog legalnih borbi sa Komisijom za hartije od vrijednosti i berze Sjedinjenih Država (SEC).

Međutim, TON je održan u životu od strane zajednice, koja se nazvala TON fondacija i nastavila je da razvija projekat.

Uprkos indirektnoj uključenosti u TON, Telegram je ostao zainteresovan za mrežu, dajući primjer tako što je napravio blockchain platformu za aukcije Fragment, tokom prošle godine.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.