bilion

Kripto će dostići milijardu korisnika do 2030

Izvještaj Boston Consulting Groupe pokazuje da je 0,3% individualnog bogatstva uloženo u kriptovalute, dok je 25% u dionice.

Rašireno je mišljenje da ljudi izvan kripto zajednice pogledaju cijene Bitcoina (BTC) i zaključuju da je prekasno za ulazak u kripto. Međutim, izvještaj pokazuje da je industrija još uvijek u početnoj fazi krivulje usvajanja.

U zajedničkom izvještaju koji su objavili Boston Consulting Group, Bitget i Foresight Ventures, podaci pokazuju da je usvajanje kriptovaluta još uvijek vrlo nisko poređenju sa tradicionalnim investicijskim sredstvima. Prema BCG, samo 0,3% individualnog bogatstva je uloženo u kriptovalute, što je neuporedivo sa 25% uloženih u akcije.

U izvještaju se zaključuje da plitka penetracija ulaganja znači da još uvijek ima puno prostora za značajniji rast i usvajanje unutar kripto industrije.

Osim toga, izvještaj uspoređuje krivulju usvajanja interneta kako bi dostigao 1 milijardu korisnika sa trenutnim vlasnicima kriptovaluta i Ethereum adresama sa stanjem koje nije nula. U izvještaju se spominje da “predstoji dosta rasta.”

bilion 1

Uspoređujući podatke, istraživači su predvidjeli da bi kripto korisnici mogli dostići brojku od 1 milijarde do 2030. ako trend nastavi svojim tokom.

Nedavni tržišni izvještaj konsultantske kuće Verified Market Research predviđa da bi vrijednost industrije nezamjenjivih tokena (NFT) mogla narasti do 231 milijardu dolara za 10 godina. Prema izvještaju, sektor bi mogao nastaviti godišnju stopu rasta od 33,7%, uz muziku, film i sport koji su identifikovani kao pokretači.

S druge strane, izvještaj kompanije McKinsey & Company navodi da bi samo Metaverse mogao biti procijenjen na 5 milijardi dolara 2030. Međunarodna konsultantska kompanija je anketirala potrošače i kompanije u različitim zemljama i industrijama kako bi identifikovala obrasce ponašanja potrošača. Prema njihovim nalazima, e-trgovina će pokretati tok novca unutar Metaverse-a, stvarajući do 2,6 milijardi dolara prihoda do 2030. godine.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.