SEGA – NFT je prirodno produženje budućnosti gejminga

Korporacija SEGA namjerava da predstavi igrice koje uključuju cloud i tehnologiju NFT tokena.

Japanska multinacoinalna kompanija za video igrice i zabvu, SEGA, otkrila je da će lansirati „Super Game“ inicijativu. Kasnije će uvrstiti nekoliko različitih igrica, a neke od njih će uključivati i NFT tehnologiju, izjavio je producent kompanije, Masayoshi Kikuchi.

SEGA se pridružije NFT ligi

Tokom proteklih nekoliko mjeseci, NFT tokeni su postali jako intrigantan dio industrije kriptovaluta. Ova digitalna kolekcionarska sredstva su privukla pažnju brojnih slavnih ličnosti i kompanija.

U skorijem intervjuu, podpredsjednik i producent u kompaniji SEGA, Masayoshi Kikuchi, otkrio je da je SEGA još jedna velika kompanija koja ulazi u NFT.

Utsumi je otkrio da će kompanija predstaviti soju „Super Game“ (super igricu), koja će sadržavati širok spektar gejming sadržaja, uključujući hardverske i arcade elemente. On je istakao da se tokom proteklih godina gejming promjenio i da „postoji veliki potencijal u odnosu između ljudi koji igraju igrice i onih koji samo gledaju igrice.“ Cilj SEGA kompanije je da stvori novu zabavu za ove prilike, dodao je Utsumi.

Masayoshi Kikuchi je iskoristio priliku da komentariše ovu izjavu. On vjeruje da gejming doživljava „istorijsku ekspanziju“ kroz povezivanje sa različitim kulturama i tehnologijama. Takođe je naglasio interakciju između socijalnih mreža i pregledavanja videa/igrica, kao skoriji primjer.

Dotaknuvši se NFT-ova, Kikuchi vidi angažman između Sege i digitalnih kolekcionarskih sredstava kao „prirodno produženje budućnosti gejminga.“

Stvaralac PlayStation-a nije ljubitelj digitalnog svijeta

Još jedan popularni pojedinac iz gejming svijeta, stvaralac PlayStation-a Ken Kutaragi, komentarisao je globalnu digitalizaciju. Posebno, prenio je svoju misao o metaverseu.

U januaru ove godine opisao je metaverse kao “besmislen”, dok je istovremeno tvrdio da su VR headset-ovi „jednostavno dosadni.“ Japanac je otišao još dalje, tvrdeći da metaverse ne predstavlja sledeći veliki korak u svijetu tehnologije. Više razdvaja funkcije, nego što ih ujedinjuje:

„Boravak u stvarnom svijetu je vrlo bitan, ali metaverse stvara kvazi-realan virtuelni svijet i ja ne mogu da vidim poentu ovoga. Radije biste bili ispolirani avatar nego stvarna verzija sebe? Ovo uopšte nije različito od sajtova sa anonimnim porukama.“

 

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.