binance zabrana

Kripto mjenjačnica Binance kaže da neće prihvatiti kreditne kartice ruskih banaka pod sankcijama

Berza kriptovaluta Binance je u četvrtak saopštila da vlasnici kartica sankcionisanih ruskih banaka neće moći da ih koriste na svojoj platformi i potvrdila da je sankcionisanim pojedincima ograničen pristup.

Neke od najvećih svjetskih berzi kriptovaluta ostaju u Rusiji, razbijajući redove sa mejnstrim finansijama odlukom za koju stručnjaci kažu da slabi pokušaje Zapada da izoluje Moskvu nakon invazije na Ukrajinu.
Neke od najvećih svjetskih berzi kriptovaluta ostaju u Rusiji, razbijajući redove sa mejnstrim finansijama odlukom za koju stručnjaci kažu da slabi pokušaje Zapada da izoluje Moskvu nakon invazije Ukrajine.

Zapadne sankcije, koje imaju za cilj da istisnu rusku ekonomiju i odvoje je od globalnog finansijskog sistema, primorale su kompanije i finansijske firme u svojim nagonima da zaustave poslovanje u zemlji.

Ali mnoge od najvećih svjetskih kripto berzi – uključujući Binance i američke Kraken i Coinbase – zaustavile su se bez opšte zabrane ruskih klijenata, uprkos molbi ukrajinske vlade za jedno. Rekli su da će provjeravati korisnike i blokirati svakoga tko je na meti sankcija.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.