metaverse

Kripto trgovanje bi trebalo preći na Metaverse, kaže anketa

Većina programera vjeruje da će kripto i blockchain inovacije biti “kritične za oblikovanje budućnosti metaverzuma”.

Nova studija pokazuje da programeri vjeruju da bi Metaverse jednog dana mogao postati “najpopularniji” način kupovine i prodaje kriptovaluta.

Studija, koju je naručio dobavljač API-ja Agora, ispitala je 300 misli i ideja programera o Metaversu. „Pošto će biti pozicionirani na prvim linijama praktično svakog razvoja koji se dešava u metaverzumu, njihove misli i mišljenja na kraju imaju veliku težinu“, kaže Tony Zhao, osnivač i izvršni direktor Agore.

Istraživanje pokazuje da 57% programera vjeruje da će Metaverse jednog dana biti najistaknutiji način trgovine kriptovalutama. Međutim, jedan od tri ispitanika vjeruje da privatnost i sigurnost podataka mogu biti veliki izazov za Metaverse.

U međuvremenu, anketari su također pitali programere da li će uloga nezamjenjivih tokena (NFT) nastaviti rasti i postati najveći oblik valute u Metaverse. Slaže se 53% ispitanika, dok se 24% ne slaže.

Istraživači su također otkrili da većina programera vjeruje da će kripto i blockchain inovacije biti “kritične za oblikovanje budućnosti metaverzuma”. 70% ispitanika se složilo da će napredak u blockchainu i kripto sferi značajno uticati na Metaverse.

72% učesnika ankete vjeruje da će angažman u realnom vremenu biti ključan za stvaranje „povezanog iskustva“ unutar Metaverse. Nadalje, rezultati su takođe pokazali da 55% učesnika vjeruje da će Metaverzum zamijeniti društvene interakcije u stvarnom životu u bliskoj budućnosti.

Još u martu 2022. kompanije su počele da otvaraju radnje u Metaversu. Firme su ili pokrenule ili najavile planove da svoje poslovanje dovedu u virtuelni svijet. Kompanije imaju za cilj da koriste Metaverse za poslovne sastanke, kao centar za inovacije i kao platformu za angažovanje korisnika.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.