master card

Mastercard planira da omogući trgovcima da prihvate Bitcoin plaćanja

Priča se da Mastercard planira da dozvoli bilo kojoj banci ili trgovcu, na svojoj ogromnoj mreži, da prihvati Bitcoin i ponudi Bitcoin i Bitcoin nagrade.

Prema novom izvještaju CNBC-a, Mastercard je u partnerstvu sa dobavljačem bitkoina i kripto novčanika Bakkt, koji će ponuditi usluge čuvanja bitkoina trgovcima koji se prijave, rekli su rukovodioci Mastercard i Bakkt.

Trenutno postoje hiljade banaka i milioni trgovaca na mreži Mastercard-a, od kojih bi svi uskoro mogli da šalju ili primaju uplate bitkoin novčanicima, zarađuju nagrade u Bitcoin-u putem kreditnih i debitnih kartica i sprovode programe lojalnosti pomoću kojih bi avio-kompanije ili hotelski bodovi mogli biti pretvoreni u imovinu kao rezultat partnerstva.

Postojeći poeni bi takođe mogli da se konvertuju u Bitcoin, po stopama koje su postavile kompanije učesnice, dajući kupcima mogućnost da zarade prinos, kaže izvršni direktor Bakkta, Gavin Majkl.
Sherri Haymond, izvršna potpredsjednica Mastercard-a za digitalna partnerstva, rekla je u intervjuu za CNBC: „Želimo da ponudimo svim našim partnerima mogućnost da lakše dodaju kripto usluge onome što rade.

Haymond je nastavila: „Naši partneri, bilo da su banke, fintech-ovi ili trgovci, mogu ponuditi svojim klijentima mogućnost kupovine, prodaje i držanja kriptovalute kroz integraciju sa Baktt platformom.
Integracija Bitcoin usluga u Mastercard mrežu mogla bi da uvede milijarde u Bitcoin, omogućavajući im pristup preko fiat kanala koje već koriste. Prema Mastercard-u, trenutno je u upotrebi 2,8 milijardi kartica.

Globalna potražnja za Bitcoin proizvodima i institucionalnim pristupom, dovela je do toga da klijenti Mastercard-a traže od mreže da pruži Bitcoin usluge, kaže Hejmond. Prema CNBC, Mastercard i Bakkt će zvanično objaviti svoje partnerstvo kasnije u ponedeljak.

Ovo dolazi neposredno nakon prelomnog trenutka za američke berze, nakon što su regulatori dozvolili da se ETF-ovi za Bitcoin fjučerse po prvi put pokrenu, na sličan način pružajući investitorima izloženost Bitcoina, koji ne mogu ili ne bi uopšte razmišljali da ga nabave na drugi način.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.