opera launchpad

Opera Crypto pretraživač za omogućavanje trenutnog NFT mintanja putem launchpada

Izvršna direktorica Opere Susie Batt rekla je da alat neće imati nikakve naknade za korištenje platforme i da će omogućiti ljudima da slobodno istražuju NFT industriju.

Firma je navela da se udružila sa Alteon LaunchPad-om kako bi početnicima u Web3 ili NFT prostoru omogućila da lako kopaju NFT. Sa integracijom, korisnici će moći da pristupe funkciji koja im omogućava da povuku i ispuste medijske datoteke u pretraživač, koji piše pametni ugovor i otprema fajl u blockchain, pretvarajući datoteke u NFT.

Prema Susie Batt, izvršnoj direktorici Opere, ovo će omogućiti korisnicima da istražuju Web3 i doprinesu ekosistemu. Batt je objasnila:

„Sada će naši korisnici moći odmah i jednostavno kreirati NFT-ove bez naknade za korištenje platforme, ohrabrujući više ljudi da istražuju rastuću NFT industriju.”

Uz ovaj alat, tim vjeruje da će korisnici bez ikakvog Web3 iskustva takođe moći pristupiti Web3 ekonomiji. To znači da će umjetnici iz različitih sredina moći kreirati NFT na manje komplikovan način.

NFT alat za mintanje je obezbijeđen od strane firme Alteon, projekta koji je fokusiran na pojednostavljivanje radnih tokova. Matt Cimaglia, suosnivač Alteona, rekao je da je cilj ove integracije “izjednačiti teren” za kreatore sadržaja iz različitih sredina. “Naše partnerstvo s Operom premošćuje tehnološki jaz između tradicionalnih kreativaca i Web3 ekonomije kreatora, tako da svako može imati koristi od mogućnosti koje nude blockchain tehnologije,” dodao je.

Opera je 19. januara 2022. godine objavila beta verziju Web3 pretraživača za Windows, Mac i Android kako bi omogućila korisnicima pristup decentralizovanim aplikacijama (DApps), igrama i metavers platformama. 15. aprila, projekat je uspio da uđe u iPhone i iPad.

Operin namjenski Web3 pretraživač pod nazivom Opera Crypto Browser se upustio u oblast nepromenljivih tokena (NFT) sa svojom najnovijom integracijom sa launchpadom.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.