public.com

Investiciona platforma Public.com pokreće kripto trgovanje

Investiciona platforma kojom upravlja Public Holdings Inc. uvodi trgovanje kriptovalutama, pridružujući se rivalima poput Robinhood Markets Inc. u prostoru digitalne valute.

Ovaj potez označava proširenje za Public.com, koje je pokrenuto 2019. Ranije su pojedinačni investitori koji su koristili platformu mogli trgovati samo akcijama na berzi u SAD-u kao i fondovima kojima se trguje na berzi. Za razliku od konkurenata, uključujući Robinhood, kompanija ne dozvoljava trgovanje opcijama ili maržom, dve strategije koje se smatraju rizičnijima za investitore.

Od četvrtka, Public.com će početi postepeno lansirati ponudu većini korisnika, koji će moći da kupuju, prodaju i drže 10 kriptovaluta, uključujući bitcoin, eter, dogecoin kripto valute i Cardano ADA token. Stanovnici Njujorka trenutno ne ispunjavaju uslove za trgovinu digitalnom imovinom, izjavila je ova kompanija, jer njen servisni partner još uvijek nema potrebnu licencu.

Ponuda Public.com dolazi u vrijeme kad se pojedinačni investitori okreću ka kriptovalutama, podstaknuti potencijalom za velike investicione dobitke. Bitcoin je nedavno skočio, završavajući u četvrtak na 54.204,61 dolara u 17 časova. ET, koji je svoje mjesečne dobitke povećao na oko 25% Altcoina, ili alternative bitcoinu, takođe je skočio ove godine, pri čemu je godišnji prinos dogecoina premašio 4.800%.
Kriptovalute su „zaista privukle novu generaciju investitora u nju kao klasu imovine“, rekao je Stephen Sikes, glavni operativni direktor Public.com. “Takođe mislimo da postoji određena valjanost uključivanja kriptovaluta u široko raznovrsni portfolio.”

U rastućem i natrpanom maloprodajnom investicionom prostoru, Public.com je manji konkurent gigantima kao što su Robinhood ili Fidelity Investments Inc. Kompanija kaže da ima više od milion članova, od kojih su 90% po prvi put investitori. U februaru je kompanija najavila prikupljanje sredstava koje je podiglo njenu procjenu na 1,2 milijarde dolara. Poznate ličnosti, uključujući glumca Will Smitha, preko Dreamers VC-a, fonda rizičnog kapitala čiji je on suosnivač, podržale su kompaniju.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.