robinhood kriptovalute

Robinhood će početi testiranje kripto novčanika početkom 2022.

Robinhood Markets Inc (HOOD.O) saopštio je u srijedu da planira da počne testiranje kripto novčanika sledećeg mjeseca, sa širim uvođenjem početkom 2022. godine, omogućavajući svojim korisnicima da premještaju podržane digitalne valute na svoje brokerske račune i sa njih. Posredovanje u maloprodaji sa sjedištem u Menlo Parku trenutno dozvoljava kupovinu, prodaju i držanje određenih kriptovaluta, poput bitkoina i dogcoina, a u posljednjem kvartalu su kripto transakcije prvi put premašile transakcije sa akcijama.

Korisnici Robinhood-a, koji su imali koristi od naglog porasta trgovine na malo tokom pandemije, dugo su tražili kripto novčanike koji bi im omogućili šire učešće u ekosistemima zasnovanim na blokovima, poput kupovine virtuelne imovine u obliku tokena na Ethereum mreži, koji se ne mogu zamijeniti (NTF).

“Ovo je prirodno sljedeći korak za nas kada razmišljamo o demokratizaciji finansija za sve, o mogućnosti da na ovom tržištu u razvoju učestvuje mnogo više ljudi iz različitih konteksta, a novčanici su ključ”, rekla je Aparna Chennapragada, šefica Robinhood-a direktorica za plasman proizvoda, u jednom intervjuu.”

Kompanija planira da ispita svoje trenutne klijente koji trguju kriptovalutama a koji čine oko 60% od 21,3 miliona aktivnih korisnika aplikacije, i izabere malu grupu ispitanika da počnu testiranje novih novčanika i daju povratne informacije, rekla je Chennapragada.

Korisnici Robinhood-a takođe se mogu pridružiti listi čekanja za budući pristup novčanicima kao dio postepenog uvođenja, rekla je ona.

Novčanici će uključivati bezbjednosne funkcije kao što su verifikacija identiteta, višefaktorska autentifikacija i verifikacija e-pošte i telefona kako bi se novčići zaštitili od hakovanja i drugih prijetnji, saopštila je kompanija.

“Jedna od stvari koje smo pokušavali da uradimo je da se pobrinemo da se ovo napravi bezbjedno i da bude sigurno”, što je bio jedan od glavnih izazova u razvoju nove funkcije, rekla je Chennapragada.

Robinhood je izjavio da će zadržati 0% proviziju za kripto trgovine nakon pokretanja novčanika.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.