shopify

Shopify trgovci sada prihvataju trenutna kripto plaćanja

Shopify trgovci sada mogu omogućiti Crypto.com Pay na svojim internetskim izlozima i omogućiti kupcima više načina za kupovinu kriptovalutama, navodi se u saopštenju platforme za kriptovalute Crypto.com, od utorka 17. Maja.

Crypto.com se odriče naknade za poravnanje od 0,5% na mjesec dana za sve transakcije za Shopify trgovce koji se prijave za Crypto.com Pay do 30. juna kao dio saradnje.

Crypto.com Pay omogućava trgovcima da primaju trenutna plaćanja kriptovalutama od korisnika Crypto.com širom svijeta bez naknade za transakcije. Klijenti Crypto.com mogu dobiti do 10% u kripto-cashback Pay Rewards kada se odjave s Cronos tokenom (CRO).

„Pružanje mogućnosti većem broju kupaca i trgovaca da se uključe u trgovinu koristeći kriptovalute je prioritet za Crypto.com“, rekao je Kris Marszalek, suosnivač i izvršni direktor Crypto.com, u saopštenju kompanije.

Trgovci koji se odluče za korištenje Crypto.com Pay neće se suočiti s troškovima podešavanja i mogu integrisati ponudu za samo nekoliko minuta. Sistem će im omogućiti pristup tokenima kao što su Bitcoin, Ethereum, Cronos, Shiba Inu, Dogecoin i još mnogo drugih.

“Naš rastući blockchain ekosistem pokazuje našu posvećenost pružanju podrške trgovcima putem alternativnih metoda plaćanja, pomažući da se dodatno proširi ono što je moguće u trgovini,” rekao je John S. Lee, voditelj blockchain ekosistema u Shopifyju.

Berza Crypto.com smanjila je svoje nagrade ranije ovog mjeseca, gledajući kako cijena njenog CRO tokena za razmjenu pada 11% za dva sata i više od 22% do sljedećeg dana.

Nagrade za najviši nivo Obsidian-a (ljudi koji su zaključali kriptovalute u vrijednosti od najmanje 400.000 dolara u programu za ulaganje) pale su sa 8% na 2% u jednom mjesecu, a s 1% na ništa na najnižem nivou, prema najavi. Postojećim kupcima dat je grejs period od šest mjeseci.

Odluka, koju je Marszalek objasnio kao neophodnu za “približavanje dugoročnoj održivosti našeg kartičnog programa”, revidirana je sljedećeg dana.

 

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.